Austrijska prestonica Beč je 2013. proglasio Godinom biciklizma i u promotivne svrhe stavio 4,45 miliona evra na raspolaganje. Među brojnim događajima koji su za sledeću godinu planirani, biće i najveća biciklistička konferencija na svetu Velo-City.

Biciklistički saobraćaj u glavnom gradu Austrije treba znatno povećati, kažu iz bečke gradske uprave. Do 2015. godine trebalo bi da se 10 odsto svih putanja u Beču pređe biciklom. „Želimo da u Godini biciklizma pridobijemo što više ljudi koji će koristiti bicikl kao prevozno sredstvo. Sa tom akcijom Beč bi bio u samom vrhu svetskog trenda, jer je skoro u svim velikim gradovima udeo biciklističkog saobraćaja u porastu“, kazao je odbornik u bečkoj skupštini Kristof Korher.

U svim bečkim opštinama sledeće godine će se održavati informativni kursevi, časovi vožnje za oni koji žele da nauče da voze bicikl, predavanja, a od 11. do 14. juna planirana je najveća konferencija na temu biciklističkog saobraćaja u svetu Velo-city 2013. Više informacija na http://velocity.wien.at.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari