Godina u znaku investicija 1

U Velikom Gradištu obeležen je Dan opštine, na dan Svetog Ilije, 2. avgusta, pri čemu je posebno istaknuto da su minulu godinu obeležile značajne investicije u ovoj podunavskoj komuni.

Pre svega, potrebno je istaći novoizgrađeno vodoizvorište i trafo stanicu 35/ 10 kilovolti, što su neophodni preduslovi za ukupan razvoj ove opštine koji se, podsećanja radi, pre svega bazira na turizmu i poljoprivredi. Prikazan je i promotivni film Opštine Veliko Gradište „Dobra godina 2016.“ koji je realizovala „Bravo produkcija“.

U narednom periodu prioriteti u opštini svakako su nastavak radova na vodosnabdevanju cele opštine, završetak radova na osnovnoj školi u Srednjevu, nastavak gasifikacije opštine, aktiviranje fabrike ulja Dunavka, stavljanje u funkciju hala preduzeća „Pera Metalac“ i „Čelik“ kao i Mlina. U oblasti unapređenja infrastrukture, neće izostati asfaltiranje ulica i nastavak radova na kanalizacionoj mreži i razvoj turističkog kompleksa „Beli bagrem“. Prioritet ostaje otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje ljudi.

– Cilj treba da nam bude da oni koji jednom dođu u Veliko Gradište ili tu ostanu ili nam se ponovo vrate. Veliko Gradište je grad u kome je lepo živeti i zaista prija kada se čuju pohvale. Vodoizvorište smo uradili pre roka i zato dobili pohvale ambasadora Austrije. Za sve ovo imamo potencijala i ekonomskog i ljudskog, rekao je ovom prilikom Dragan Milić predsednik opštine Veliko Gradište. Kao poseban vid javnog priznanja za postignute rezultate i dostignuća u svim oblastima stvaralaštva od značaja za unapređenje, razvoj i afirmaciju opštine Veliko Gradište, predsednik Milić je uručio opštinske nagrade u vidu diplome i plakete.

Dr Snežana Milošević iz Požarevca odrekla se novčanog dela nagrade u korist udruženja za zaštitu životinja „Puž“, za potrebe nabavke hrane za životinje. Potom se pristupilo dodeli priznanja, koje su ove godine dobili dr LJubica Rajkić, književnica iz Rešice u Rumuniji, Zvonimir Jović iz Velikog Gradišta i Radiša Životić iz Srednjeva.

Pored njih, za postignute rezultate iz različitih oblasti, a koji su takođe doprineli promociji i unapređenju Velikog Gradišta, diplome su dobili Miloš Teodosić (kamp TEO4), Dragoslav Cvetković iz Velikog Gradišta (humana delatnost), Dragoš Pavić iz Velikog Gradišta (kultura), Danijel Trajković iz Pečanice (poljoprivreda-stočarstvo), Snežana Milošević iz Požarevca (kultura), Ivica Petković iz Makca (poljoprivreda-ratarstvo), dr Nenad Mikuljević iz Beograda (afirmacija naseljenog mesta), Milica Milisavljević (učenik generacije Srednje škole Veliko Gradište), LJubiša Lukić iz Kusića (sport), OŠ „Miša Živanović“ Srednjevo (obrazovanje), OK VGSK Veliko Gradište, oblast sport, „Bobi turs“ Češljeve Bare (afirmacija naseljenog mesta), MZ „Tribrode“ (doprinos selu), Pekarska radnja „Teča“ iz Doljašnice (humana delatnost), i JP „Elektroprivreda Srbije“ (afirmacija opštine Veliko Gradište).

U ime nagrađenih zahvalila se Milica Milisavljević, učenica generacije srednje škole u Velikom Gradištu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari