Godinu dana zatvora vlasniku divljih kockarnica 1Foto: Stefana Savić

Više tužilaštvo u Novom Pazaru saopštilo je da je sa Muhamedom Starčaninom (30), iz ovog grada, zaključilo sporazum o priznanju krivice zbog neovlašćenog organizovanja igara na sreću i izrečene su mu zatvorska i novčana kazna.

U zatvoru će provesti godinu dana i treba da plati ukupno 400.000 dinara. Starčaninu je trajno oduzeta imovina: dva stana u Novom Pazaru od 73,61 i 37,35 kvadrata, automobil „mercedes S 350 SDI bluetec 4 matic“ 2016. godište, 797.140 dinara, 1.375 evra, 289 poker aparata, 9 ruleta, 23 kućišta za desktop računare, 88 televizora, 19 monitora i 20 štampača. Ukupna vrednost oduzete imovine procenjena je na blizu 900.000 evra.

Novopazarsko Više tužilaštvo zaključilo je sporazum o priznanju krivice za neovlašćeno organizovanje igara na sreću u pomaganju sa I.J. (37) i S.M. (30), obojica iz Novog Pazara. NJima su izrečene uslovne kazne od po šest meseci zatvora, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od godinu dana ne naprave novo krivično delo. NJih trojica su u minulom periodu u nelegalnim kladionicama i kockarnicama u Novom Pazaru i Tutinu organizovali igre na sreću i na taj način sebi pribavili višemilionski iznos i oštetili budžet Srbije. Prvoosuđeni Starčanin je imovinu stečenu na ovaj način pokušao da prikrije i lažno prikaže vršeći njenu konverziju i prenos.

Koordiniranu akciju Više javno tužilaštvo i policija sproveli su minulog petka. Tada je u Novom Pazaru i Tutinu zatvoreno 12 kladionica i oduzeto više od 70 aparata, ruleta i televizora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari