Gođevac (SSP): U Beogradu svake tri nedelje izgori jedan autobus, vlast ništa ne preduzima 1foto: Antonio Ahel/ATAImages

Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac izjavila je danas da u glavnom gradu „svake tri nedelje izgori jedan autobus“ gradskog prevoza, a „gradska vlast kao da čeka novu tragediju nakon one u kojoj je točak koji je otpao sa autobusa, ubio jednu osobu, da bi napokon nešto preduzela i zaštitila živote i bezbednost ljudi“.

Gođevac je u pisanoj izjavi kazala da to pokazuje „potpuni slom politike Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu“.

„Već tri godine mi iz SSP ukazujemo na to da Beograđani rizikuju živote samo zato što ulaze u vozila koja se samozapaljuju, pucaju na pola i ne mogu da zakoče kada treba, pa izazivaju saobraćajne nezgode. Ako se ovome doda neodgovoran odnos privatnih autoprevoznika na koji gradska vlast žmuri, jasno je da svedočimo potpunom slomu politike SNS-a u Beogradu“, rekla je Gođevac.

Ona je istakla da građanima nisu potrebna ni obećanja ni objašnjenja, već siguran i pouzdan sistem gradskog prevoza, za koji je ocenila da „ova vlast ne ume da napravi i ne može da obezbedi, jer su joj privatni interesi uvek ispred interesa Beograđana“.

„Ponavljamo svoj zahtev koji smo i zvanično predali pre 26 meseci, i tražimo da se hitno napravi vanredni tehnički pregled svih vozila kako bi se iz saobraćaja isključila sva vozila koja ugrožavaju bezbednost. Nakon toga je neophodno zaustaviti tender za trenutne linije i dati priliku stručnjacima da smisle najbolji mogući model javnog transporta uz obaveznu kupovinu kvalitetnih vozila“, rekla je Gođevac.

Dodala je da SSP zna da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i „ekipa“ to neće da urade, „jer tako gube svoje koruptivne dilove“, za koje, kako je navela, „postoje i dokazi“.

Danas je uhapšen vozač privatne firme za gradski prevoz koji je jutros autobusom naleteo na kamion kod Beograda pri čemu je poginula jedna osoba iz autobusa, a 18 je povređeno, do kojih neke teško.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari