Nije kome je rečeno, već kome je suđeno. Brazilac Anderson Markeš doveden je prošle srede kao konačno rešenje na mestu desnog štopera, ali rupu u tom delu zadnje linije u sutrašnjem meču s Genkom neće zatvoriti bivši kapiten Sao Kaetana, privremeni centralni defanzivac Aleksandar Ranković ili levi štoper Vojislav Stanković, već novi odbrambeni igrač crno-belih Nemanja Rnić.

Povreda Markeša vratila je na staru adresu doskorašnjeg fudbalera Anderlehta, koji je za vikend odradio dva treninga sa srpskim prvakom, a već sutra će debitovati u paru s Ivanom Ivanovim, u prvih 90 minuta trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Nisam ja nikakav spasilac. Jeste da sam se vratio u delikatnom trenutku i da se od mene očekuje da pomognem u eliminaciji Genka, ali ne treba nam stavljati nepotreban pritisak. Ni ekipi ni treneru. Nemamo mnogo vremena za uigravanje, ali svi rade najbolje što mogu. Daćemo sve od sebe da odbrana u Belgiji izgleda mnogo bolje nego u revanšu s Škendijom, kada neki momci iz zadnje linije nisu igrali na svojim pozicijama – kaže Rnić, koji je još pre mesec dana planiran kao pojačanje na desnom beku, ali tada nije postignut dogovor oko finansija.

Poslednji u moru novajlija u Humskoj zna kako se može i mora s Belgijancima.

– Moramo da spustimo loptu na zemlju, kako bismo mogli nešto da uradimo protiv Genka. Počnemo li da „lupamo“ loptu, naši napadači ništa neće uraditi. Rešenje je u brzoj i agresivnoj pas igri, sa što manje dodira – objašnjava Rnić.

Zbog stalnih tumbanja najdefanzivnije četvorke najviše ipak trpi Ivan Ivanov. Rnić je bugarskom reprezentativcu peti parnjak od dolaska u Partizan ovog leta.

– Šta da se radi, tako mi je kako mi je. Nemam(o) ništa od kuknjave, jer vreme leti a stižu sve teži rivali. Gledao sam Genk u nacionalnom Superkupu i uverio se da ima snažan kolektiv, s više odličnih pojedinaca u veznom redu i napadu. Očekuju nas dve teške utakmice, ali siguran sam da ćemo proći i ovo kolo. Za početak bi bilo super ako sačuvamo mrežu u Belgiji i vratimo se makar s „nulom“, za šta je potrebno da cela ekipa „izgine“ u defanzivi. A, svaki gol na strani bi nam dodatno uvećao šanse za konačan uspeh – ima računicu Ivanov.

Sve bolji zadnji vezni Mohamed Kamara je još veći optimista pred sučeljavanje s De Brujinom, Bardom, Bufelom i ostalima.

– Znam da nas čeka naoštren i kvalitetan domaćin, s čijim špicem Kenedijem sam igrao u Helsinkiju, ali ne zanima me mnogo kako igra i šta planira Genk. Bitno mi je samo da se Partizan u Kristal areni predstavi u najboljem izdanju. Remi bez golova nije dovoljan. Budemo li se držali šefovih naređenja, tj. sve vreme ostanemo budni i disciplinovani možemo i do boljeg rezultata. Moramo postići gol u gostima. Najmanje jedan – objašnjava fudbaler iz Sijera Leonea.

Petrović blizu Blekburna

Iako je licenciran za dvomeč s Genkom, Radosav Petrović nije juče otputovao na prvi meč s Belgijancima. Sportski direktor Mladen Krstajić i prvi trener Aleksandar Stanojević odobrili su pregovore s Blekburnom, pa bi posle propalog transfera u holandski Vitese srpski A reprezentativac mogao da završi u redovima poznatog engleskog kluba, koji je već pokušao da ga angažuje u prošlom prelaznom roku. Kako sada stoje stvari, pitanje je dana kada će biti razmenjeni potpisi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari