I vuk sit i ovce na broju. Partizan se na jučerašnjem gostovanju u Smederevu vratio na pobedničku stazu – 1:4 (1:2), sačuvao prvo mesto, mir u kući i neke od važnijih igrača pred možda odlučujuću šampionsku bitku za Crvenom zvezdom, za dva dana u Humskoj. Bez pošteđenih Krstajića, S. Ilića, Lazevskog i Smiljanića, te samo jedno poluvreme korišćenim Petrovićem, crno-beli su drugi put ove sezone ubedljivo i lako dobili duel sa mladim „oklopnicima“, a tečniji pas, brojni golovi i šanse mogli bi da budu vesnik izlaska iz višenedeljne krize igre „parnog valjka“.


Smederevo – Partizan 1:4 (1:2)

Strelci: Ćeran 45 – Tejgo 12, Babović 20, Iliev 51, Vukić 78. Stadion: FK Smederevo. Gledalaca: 6.000. Sudija: Srđan Kaurin. Žuti karton: Kamara (Partizan).

Smederevo: Ranković, I. Milosavljević, Atanacković, Ognjanović, Brković, Stanić (od 46. Jerinić), D. Živković, Kovačević, M. Milosavljević (od 79. Radosavljević), Bojatović (od 73. Stojanović), Ćeran.

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Savić, Jovanović, Kizito, Kamara, Babović, Tomić (od 41. Brašanac), Vukić (od 80. Davidov), Tejgo, Iliev (od 52. Petrović).

 

Nogu je povukao Princ Tejgo, svojim prvim pogotkom posle jednomesečnog posta, tek drugim postignutim po zemlji i sedmim od početka prolećne prvenstvene ture. Miljković je centrirao u sredinu šesnaesterca, Vukić loptu samo odložio do robusnog napadača iz Gane, a ovaj iz okreta načeo mrežu domaćina (12. minut). Prednost je duplirao vezista Stefan Babović, takođe šutem po sredini kaznenog prostora Smederevaca, posle asistencije Ilieva (20), a prepolovio je Dragan Ćeran (45). Jučerašnji kapiten Beograđana Jovanović nesmotreno je gurnuo protivnika u kontranapad, Živković poklon prosledio spretnom saigraču, a ovaj iz idealne pozicije, iskosa savladao Stojkovića. Rezultatska neizvesnost potrajala je, međutim, samo do početka drugog poluvremena, kada je Ivica Iliev dominatne goste odveo na nedostižnih „plus dva“. Posle duplog pasa sa Vukićem (iako fizički nespreman odigrao skoro ceo meč), a iskusni špic se šutem s leve strane u donji bliži ugao učvrstio na prvom mestu superligaških strelaca (51). Završni udarac, tek u poslednjoj dekadi utakmice nešto borbenijem i konkretnijem, timu uz Đurđevog grada zadao je Zvonimir Vukić. Vrlo zapaženi mladi Brašanac uposlio je iskusnog organizatora igre, a ovaj prevario zakasnele čuvare i pronašao „metu“ prvi put od zimskog povratka u srpski fudbal.

Tomić povređen

Nemanja Tomić je u finišu prvog poluvremena iznet na nosilima sa terena, a današnji snimak kolena utvrdiće ozbiljnost povrede. Mada je hramljući napustio svlačionicu posle meča, postoje indicije da ozleda nije teška koliko izgleda, što bi moglo da znači da će krilni vezista ostati u konkurenciji za večiti derbi.

Stanojević: Odmorio sam najiskusnije

– Čestitam igračima na važnoj pobedi, na teškom gostovanju. Pribojavali smo se meča zbog našeg poraza u prošlom kolu, ali i odličnih igara Smedereva ovog proleća. Najvažnije je da smo ostali na istom bodovnom rastojanju sa rivalima. Zbog jakog gostovanja nismo smeli mnogo da reskiramo i menjamo, pa sam odmorio samo najiskusnije Mladena Krstajića i Sašu Ilića – rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Đorđević: Olako smo ušli u meč

– Nije bilo mesta pretnjama „ranjenom lavu“, ali nema opravdanja za našu komotnu igru protiv Partizana. Olako smo ušli meč i dali protivniku da se rezulatski odlepi, posle čega nismo uspeli da se vratimo. Moji mladi igrači su pomislili da je obezbeđivanjem opstanka u ligi završeno prvenstvo, zbog čega će neki morati da snose posledice – istakao je Dragan Đorđević, trener Smedereva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari