Pred fudbalerima Partizana je veče odluke u Ligi šampiona, a njihov kapiten Mladen Krstajić ga očekuje s optimizmom. Akter mnogih sličnih, velikih mečeva u dresu Verdera, Šalkea i reprezentacije veruje da „parni valjak“ može preko Brage do prvih bodova u H grupi Lige šampiona, koji bi srpskog prvaka ostavili u trci za Ligu Evrope.

– Način na koji smo odigrali i dobili tri domaće utakmice posle prvog meča sa Bragom daju nam pravo da se nadamo najboljem u ovoj, možda odlučujućoj, bici za 3. mesto u grupi i Ligu Evrope. Sve bolje stojimo i krećemo se na terenu, taktički smo disciplinovani, ulazimo u šanse, dajemo golove, imamo prilično samopouzdanje. Dosta je pozitivnih pomaka i „znakova kraj puta“ koji nas čine optimistički raspoloženim pred drugi susret sa Portugalcima. Samo da ostanemo pribrani i mirni – kaže jedan od ključnih igrača „parnog valjka“.

Može li i mora li Partizan odigrati drugačije nego pre dve nedelje?

– Možda javnost ima drugačiji utisak, ali ja mislim da smo i tada bili dobri. Gledao sam Bragu protiv Sevilje i očekivao da i protiv nas budu toliko agresivni, ofanzivni, opasni, efikasni… Nisu ni izbliza. Neće biti da je to samo zbog njihovog pada forme. Valjda smo i mi na to uticali svojim dobrim radom u defanzivi. Da nije bilo tako ne bismo prvi gol primili iz prekida, a drugi iz kontre, tek u poslednjem minutu drugog poluvremena, koje smo od početka do kraja proveli na protivnikovoj polovini. Samo, ovog puta moramo biti mnogo opasniji i konkretniji napred, više rizikovati u završnici. Kao recimo u drugih 45 minuta sa Jagodinom, kada je cela ekipa stajala visoko, svi pritiskali rivala, pa i mi štoperi učestvovali u akcijama. To je recept, ma kolika razlika bila između Jagodine i Brage, domaće lige i najjačeg klupskog takmičenja. Ne može se s nogom na kočnici do gola. Oni ne padaju s neba.

Takav pristup nosi određene rizike. Strepite li od Braginih brzih transformacija?

– Svaka taktika ima dobre i loše strane, a na nama i stručnom štabu je da ih iznivelišemo. Braga nikuda ne žuri, ne mora da nas napadne, čak ni pobedi. Partizan je u drugačijem položaju. Ako hoćemo da ostanemo u trci za proleće u Evropi moramo da osvojimo sva tri boda, a da bismo to uspeli moramo da ih „stisnemo“. Pametno, naravno. S planom, svim snagama i širom otvorenih očiju. Od prvog sekunda dok nas sudija ne pošalje u svlačionice.

U dva od tri poraza u LŠ pali ste iz slobodnih udaraca. Očekujete li da Portugalci i u Beogradu zaigraju na tu kartu?

– Moguće da će i slobodnjaci biti deo njihove strategije, ali to je već njihova stvar. Važnije je da mi smanjimo faulove u zoni šuta, mada ih je nemoguće uvek izbeći, jer ima situacija kada su jedino ili najbolje rešenje, i bolje reagujemo u živom zidu. Pa, opet to je samo jedan od detalja o kojima se mora voditi računa. Neće biti lako dobiti ekipu kakva je Braga, ali verujem da je Partizan sposoban za to.

Po mogućstvu u atmosferi sličnoj onoj protiv Arsenala. Računate li na nju?

– Ne sumnjam da će „grobari“ znati kako da nas podrže u važnom meču, mada će to biti i onaj protiv Šahtjora u sledećem kolu. Portugalci ne znaju šta ih čeka u Humskoj – predviđa Krstajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari