Partizan je višestruko profitirao u Inđiji, na prvom od devet gostovanja crno-belih u prolećnom delu borbe za četvrtu titulu u nizu. Lider Jelen Super lige osvojio je prva tri od mogućih 45 bodova u preostalih 15 kola, zadržao prosek od tri gola po utakmici iz jesenje polusezone i, po svemu sudeći, dobio Princa Tejga, jer je ove zime dovedeni reprezentativac Gane sa dva pogotka već na debiju nagovestio da bi mogao biti prava zamena za prodatog Brazilca Klea.


– Stvarno se ne događa često da igrač da dva gola na prvom zvaničnom meču za novi klub. Ne bih, ipak, mnogo pričao o sebi. Nije pobedio Tejgo, nego Partizan. Meni je tim uvek najbitniji, pa pogotke posvećujem njemu i predsedniku (Draganu Đuriću – prim. aut), koji mi je dao mogućnost da igram i budem deo ove odlične ekipe fudbalera i ljudi – tvrdi robusni centarfor pozajmljen od Hofenhajma, koji je u prvom poluvremenu nogom iskoristio jednu odbijenu loptu i na kraju glavom idealan centaršut Miljkovića, a između toga još nekoliko puta bio u gol šansi.

Mada je bio najefikasniji igrač „parnog valjka“ na pripremama često je izgledalo da se ne razume sa saigračima. Na generalnoj probi protiv Kopra bio je, recimo, nevidljiv i neupotrebljiv, dok se u subotu i nudio i proigravao druge.

– Za sve je potrebno vreme. Trudim se da razumem trenera i saigrače. Hvala im na strpljenju koje imaju sa mnom, verujem da ćemo svi zajedno biti sve bolji – ne sumnja u adaptaciju dvadesetčetvorogodišnji napadač, koji je doživeo ono što je retko koji igrač, pogotovo stranac, pre njega.

Odmah je dobio pesmu od navijača kluba iz Humske.

– Stvarno je bio neverovatno lep osećaj čuti da navijači skandiraju tvoje ime iako se nismo još čestito ni upoznali. Trudiću se da ih ne razočaram – bio je zatečen Tejgo, sa Ilievim trenutno prvi tandem špiceva Partizana, za koje konkurišu još Adija (Gana), izdanak Omladinske škole crno-belih Šćepović i Bogunović.

Saša Ilić preskače Kulu

Mladen Krstajić nije juče trenirao. Kapiten je zbog bola u mišiću, zarađenog u jednom duelu na meču sa Inđijom, prepodne umesto na terenu proveo na terapiji, ali će komandovati timom na gostovanju u Kuli. Preksutrašnji susret sa Hajdukom preskočiće, međutim, njegov zamenik Saša Ilić, jer je levokrilnom vezisti žuti karton u prošlom kolu bio četvrti pa mora na meč pauze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari