Kao deo Programa ekonomskog razvoja opština u regionu Dunava – GTZ – KDV i saradnje Vlade Nemačke i opštine Golubac, u ovoj je podunavskoj opštini otvorena Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj. Ova će Kancelarija davati tehničku pomoćza pripremu, prijavljivanje i sređivanje projekata koji će biti usmereni ka budžetima, kako lokalnim tako i republičkom, kao i stranim donatorima i inostranim investicionim fondovima.

– Kancelarija će se baviti marketingom opštine i sarađivati sa MSP sektorom i poljoprivrednicima. Zamišljena je kao mesto u kome će vrata biti stalno otvorena za potrebnu pomoći informacije – kaže Nada Brkljačiz KLER Golubac objašnjavajući da će Kancelarija pružati podršku preduzećima za nesmetano funkcionisanje i prevazilaženje eventualnih administrativnih prepreka.

Cilj Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj je da se podstakne preduzetništvo i razvoj privatnog biznisa u golubačkoj, ali i u okolnim opštinama donjeg Podunavlja. Njena ključna funkcija biće da dobre preduzetničke ideje pretoči u stručno urađene projekte koji će moći da prođu selekciju koja ocenjuje njihovu ekonomsku isplativost, ali privlačenje investicija.

– Opština Golubac otpočela je proces strateškog planiranja lokalnog ekonomskog razvoja i KLER je koordinator u tom poslu. Sada smo u početnoj fazi utvrđivanja ključnih pitanja za lokalni ekonomski razvoj, odnosno analize gde smo sada i šta je ono što možemo i treba da uradimo, a većsada je izvesno da su turizam i poljoprivreda pravci razvoja kojim Golubac treba da ide – ističe Nada Brkljač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari