– Pod predsjedavanjem gradonačelnika opštine Pljevlja dr. Filipa Vukovića, održana je konstitutivna sjednica Skupštine opštine Pljevlja, na kojoj su prema utvrđenom dnevnom redu verifikovani mandati novih odbornika, a Velimir Golubović ponovo izabran za predsjednika Skupštine opštine.


Sekretar Opštinske izborne komisije Budimir Tanjević, podnio je izvještaj o lokalnim izborima, održanim 23. maja ove godine i saopštio imena odbornika novog saziva Skupštine opštine, prema spiskovima koje su dostavili podnosioci izbornih lista. Potom su verifikovani mandati novih odbornika. Od 35 odbornika koliko broji lokalni parlament, koalacija „Bolja Pljevlja – Bolja Crna Gora“ osvojila je 18 mandata, a koalicija DPS, SDP I LP „Za Evropska Pljevlja“, osvojila je 17 mandata.

U nastavku sjednice, predsjednik opštinskog odbora DPS, Žarko Dragašević zatražio je da predsjednik Opštinske izborne komisije odgovori na prigovor Envera Vlahovljaka, koji je kao predstavnik stranke Demokratska zajednica Bošnjaka i Muslimana, učestvovao u koaliciji „Bolja Pljevlja – Bolja Crna Gora“, na što je predsjednik OIK Božidar Bajić odgovorio da je komisija razmatrala prigovor i većinom glasova, pet prema jedan, odbila ga, kao i da to pitanje nije u nadležnosti SO i da ne može uticati na njen dalji rad.

Zatim je ispred koalicije „Bolja Pljevlja – Bolja Crna Gora“ dr. Miloje Pupović, ispred koalicije predložio Velimira Golubovića diplomiranog ekonomistu za predsjednika SO, koji je i u prošlom mandate obavljao ovu dužnost. Nakon ovog izlaganja nije bilo drugih predloga, pa je za predlog dr. Pupovića glasalo 18 odbornika, a protiv je bilo 17 odbornika, tako što je Velimir Golubović, kandidat SNP izabran za predsjednika SO u naredne četiri godine. Nakon polaganja zakletve, Golubović se obratio odbornicima i građanima i obećao da će dužnost predsjednika Skupštine opštine obavljati u skladu sa Ustavom, Zakonom i Statutom opštine. „Daću sve od sebe da Skupština opštine Pljevlja postane mjesto gdje će se u skladu sa njenim nadležnostima, dogovarati o svim vitalnim pitanjima iz nadležnosti lokalne samouprave“, rekao je Golubović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari