Crvena zvezda je posle dominantnih i nadasve efikasnih poslednjih 15 minuta u meču sa Rudarom, postavila sama sebi, izgleda, nemogući zadatak. Srpsko je pamćenje kroz istoriju bilo uglavnom kratko, ali sedam dana je, ipak, baš takav period. Očekivalo se nadigravanje sa Dinamom, fudbalski potezi i golovi, ali sve je to izostalo u Tbilisiju.

Dinamo – Crvena zvezda 2:0 (1:0)

Stadion: Boris Paičadze. Gledalaca: 8.000. Sudije: Pol van Bekel, Patrik Langkamp, Anđelo Bonman (svi iz Holandije). Strelci: Giorgi Merebašvili u 40. i Levan Hmaladze u 87. minutu za Dinamo.

Dinamo (4-2-3-1): Loria – Kakubava (od 62. Lomia), G. Kašia, Negradze, Tomašvili – Hmaladze, Digmelašvili – Š. Kašia, Merebašvili (od 85. Akiremmi), Koškadze (od 77. Pirtshalava)- Vatsadze.

Crvena zvezda (4-4-2): Pavlović – Ninkov, Tutorić, Đorđević, Ignjatijević – Savio, Isah, Bogdanović (od 56. Kadu), Lazetić (od 71. Nikolić)- Jevtić (od 62. Perović), Lekić.

 

Gruzijski tim je slavio sasvim zasluženu pobedu od 2:0, golovima Merebašvilija u 40. i Hmaladzea u 87. minutu utakmice.

Trener Petrović je umesto rovitog Perovića u startnih 11 igrača uvrstio Jevtića, ali u sporoj igri veznog reda njegova brzina nije mogla da dođe do izražaja. Loptu u posedu imali su češće fudbaleri domaćih, međutim, sve do 40. minuta bili su bez izglednijih šansi. Tada je glavni kreator igre Dinama Merebašvili iskoristio grešku Savia na sredini terena i uposlio Koškadzea posle čijeg šuta je Pavlović samo kratko odbio loptu koju je Merebašvili udarcem sa desetak metara poslao od desne stative u mrežu.

Najopasniji po gol Dinama u prvom delu bio je Ignjatijević, ali su njegovi udarci neposredno pre i posle primljenog gola, samo pomogli Loriji da uveća svoj učinak.

U nastavku meča, Petrović je veoma brzo pojačao ofanzivu Kaduom i Perovićem, ali juče nije bilo pravog organizatora igre „crveno-belih“, a time ni opasnosti po gol Dinama. Mnogo bolju igru Gruzijci su krunisali pogotkom Hmaladzea u 87. minutu, koji je, posle kornera, glavom sa ivice peterca matirao Zvezdinog golmana. Još da su lopte posle pokušaja Digmelašvilija u 47, Vatsadzea u 66. ili Lomije u 73. i 82. minutu bile preciznije, Crvena zvezda bi na tročasovni let za Beograd krenula sa (pre)punim prtljagom.

Trener Petrović nije zadovoljan rezultatom, ali veruje u konačnu pobedu svog tima.

– Mislim da je Dinamo danas bio bolja ekipa i da je sasvim zasluženo pobedio. Problem nam je uvećan primljenim golom u poslednjem trenutku. Više smo pokušavali dugim loptama, što nije bio dogovor. U Beogradu moramo odigrati sa istim žarom kakav je danas imala ekipa Dinama i ja verujem u prolaz u sledeću rundu – rekao je trener Crvene zvezde.

Ovako, ostaje nada da će se negativan rezultat nadoknaditi na „Marakani“, ali će Petrović morati nekome konačno da uruči dirigentsku palicu. Da li će to biti Kadu, mlađani Nikolić ili možda Obrić, koji još uvek čeka debitantski nastup za Crvenu zvezdu, saznaćemo za sedam dana kada za Dinamo zbog parnih žutih kartona neće igrati „alfa i omega“ tima, Merebašvili. Bar se nešto pozitivno dogodilo na današnjoj utakmici.

Tutorić: Potrudićemo se pred „delijama“

– Prvi gol smo primili iz spleta nesrećnih okolnosti i on je dao krila igračima Dinama, dok je drugi bio naša greška. Potrudićemo se da pred našim navijačima, koji nam puno znače, pokažemo da smo bolji tim – rekao je štoper crveno-belih Đorđe Tutorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari