Goran i Zoran Milivojević iz Tekije pobednici prve „Negotinske bućke“ 1Foto: J. B. K.

Dunav kod Kusjaka odzvanjao je od ritmičnog udaranja bućkom po površini vode, međutim ni učesnici prve “Negotinske bućke” kao ni nedavno održane “Zlatne bućke Đerdapa” u Tekiji nisu imale sreće – vreli avgustovski dani uticali su da somovi “slabo grizu”.

Iako su samo  četiri takmičarske posade na merenje došle sa ulovom, ova manifestacija organizovana prvi put bila je, prema oceni učesnika i organizatora, više nego uspešna.

-Veoma smo zadovoljni i brojem takmičara i celom organizacijom. Som, doduše, u zadnje vreme ne jede kako treba, ali je najvažnije da su naši gosti oduševljeni. Planiramo da ovu manifestaciju tek unapredimo da se odlikuje ne samo masovnošću, već i kvalitetom – objašnjava predsednik udruženja SUPA Davor Rajić. SUPA je inače novoosnovano udruženje, a naziv je akronim od sport, umetnost, priroda i alternativa.

Na „Negotinskoj bućki“ nadmetale su se 22 takmičarske posade iz Negotina, Mihajlovca, Dušanovca, Tekije, Brze Palanke, Donjeg Milanovca, Bora i Zaječara. Posle šestočasovnog bućkanja sa četiri ulovljena soma teška 21 kilogram, na obalu su se vratili Tekijanci Zoran i Goran Milivojević koji su tituli višestrukih pobednika „Zlatne bućke Đerdapa“ dodali i pobedničku na prvoj „Negotinskoj bućki“.

-Prvi put dolazimo na ove terene, vreme je bilo idealno, mada riba u zadnjih petnaestak dana slabo grize zbog velikih vrućina, tople vode. Ipak, zadovoljni smo ulovom, pogotovu što ribe nema, a ove vode ne poznajemo dovoljno. Priznajemo, nismo se namučili jer su ovi somovi ipak mali – ispričali su Milivojevići.

Negotincima Milošu Milenkoviću o Ivanu Stojanoviću je ulov od 3,4 kilograma obezbedio drugo, a ocu i sinu Slaviši i Janku Milosavljeviću ulovljeni som težak 2,4 kilograma doneo je treće mesto.

Takmičarske posade bućkale su na vodi, a na obali se krčkala riblja čorba. Takmičilo se deset ekipa, a žiriji koji su činili Dejan Jakovljević, Zoran Jovanović i Dragutin Đorđević procenio je da je najbolju riblju čorbu zgotovio „Negotino bend“ Dragana Paskulovića, drugo mesto pripalo je ekipi „Plekani“ Živka Grujića, a treće ekipi „Zlatni kotlić“ Milana Dašića.

Prvu „Negotinsku bućku“ organizovala je SUPA pod pokroviteljstvom udruženja sportskih ribolovaca „Timok“, Opštine Negotin i brojnih sponzora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari