Predsednik opštine Inđija Goran Ješić primio je juče u Kanu nagradu prestižnog magazina FDI, koju je Inđija dobila kao druga najbolja destinacija u Evropi kada je u pitanju efektivnost troškova ulaganja.


Inđiji je tako još jednom potvrđeno da je postala jedna od najpopularnijih destinacija za ulaganje ne samo u Srbiji već i u Evropi, prvenstveno zbog brze i uslužne administracije, dobre infrastrukture i primene najmodernijih informacionih tehnologija. Prvo priznanje došlo je 2008. godine kada je Inđija zauzela osamnaesto mesto na listi od 25 najboljih evropskih destinacija za ulaganje.

Konkurs „Evropski gradovi i regioni budućnosti“ tradicionalno raspisuje magazin FDI Intelligence, deo Fajnenšl tajmsa koji analizira tržišta i pruža vredne informacije onima koji promovišu svoju lokaciju, koji traže novu biznis lokaciju ili samo analiziraju trendove. Lista gradova i regiona budućnosti nastala je prikupljanjem podataka u 253 evropska grada i 110 regiona u Evropi. Ocenjivano je šest kategorija – ekonomski potencijali, ljudski resursi, troškovna isplativost, kvalitet života, infrastruktura i biznis klima.

Kategorije u okviru kojih su gradovi i regioni ocenjivani su glavni gradovi (više od milion stanovnika), veliki gradovi (između pola miliona i milion), mali gradovi (između 250.000 i 500.000), mikrogradovi (ispod 250.000), veliki regioni (više od 250.000) i mali regioni (ispod 250.000 stanovnika).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari