Miletić: Šapić potvrdio da će Grad Beograd ispuniti obaveze oko “Europrajda 2022” 1Foto: Medija centar

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da sigurno neće otvoriti manifestaciju “EuroPride 2022” (Europrajd) i da neće podići zastavu ispred Skupštine grada, već da će se u vezi sa tom najznačajnijom manifestacijom za LGBTI osobe u Evropi baviti njegova zamenica Vesna Vidović.

Komentarišući ovu Šapićevu odluku, Goran Mletić, koordinatro EuroPride-a 2022, kaže za Danas da je svojom izjavom gradonačelnik potvrdio to da će Grad Beograd ispuniti svoju dužnost i obaveze koje se tiču EuroPride “2022”, manifestacije koja će biti organizovana u septembru.

“Potpuno smo sigurni da je to moguće i nadam se da za to postoji politička i svaka druga volja”, navodi Miletić.

Upitan kako vidi to što je Šapić najavio da će pak otvoriti manifestaciju “Dani porodice”, naš sagovornik odgovara da nije lepo da komentariše organizaciju drugih manifestacija niti odluke o učešću u njima.

Šapić je, inače, istakao da je „grad Beograd slobodan grad“ i ponovio je da se nada da će sve proći u najboljem mogućem redu sa „Europrajdom“.

Podsetimo, na prethodnim Prajdovima prisustvovali su tadašnji gradonačelnik Siniša Mali i doskorašnji gradonalečnik ZoranRadojičić, kao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari