Talentovani članovi Omadinskog amaterskog pozorišta iz Ivanjice oduševili su novovarošku publiku svojim izvođenjem urnebesne komedije Branislava Nušića „Gospođa ministarka“, koja je u gradu na padinama Zlatara nedavno gostovala u okviru kulturne saradnje ivanjičke i novovaroške Kancelarije za mlade.

Događaj je, inače, upriličen kao deo projekta pod nazivom „Mladi – selo grad“, u kome sa KZM partnerski učestvuju i Dom kulture i LPA. U prepunoj sali ovdašnjeg hrama kulture glumci iz susedne opštine, na autentičan način dočarali su svu svu lepotu Nušićeve kultne komedije, koja je prvi put izvedena u Narodnom pozorištu u Beogradu davne 1923. godine, pleneći svojim talentom, glumačkim sposobnostima i humorom. Uglavnom mlađu publiku nasmejali su do suza, a svojim radom podstakli su i omladince pri ovdašnjoj Kancelariji za mlade da se upuste u sličan poduhvat.

– Pod okriljem KZM i Doma kulture ovih dana formirana je pozorišna grupa, u kojoj se za sada okupilo dvadestak mladih. Rad na prvom pozorišnom projektu počeće uskoro, a stručnu pomoć očekujemo od lokalnih poslenika u oblasti glume, kaže Bojan Lešović, koordinataor Kancelarije za mlade u Novoj Varoši.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari