Gotov tender za ustanovu u kojoj će se okupljati mladi IT stručnjaci iz Novog Pazara 1

Novopazarskoj kompaniji “HS Iskop gradnja” dodeljen je posao dogradnje Kulturnog centra, kako bi se dobile prostorije namenjene Inovacionom “Smart city centru”, vredan preko 96 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost.

Ta građevinska firma pobedila je na tenderu, iako je kompanija “DN&T investing group” iz Beograda dostavila povoljniju ponudu, vrednu 87,8 miliona dinara, ali je ona odbijena zbog nedostatka “sredstva za obezbeđenje ozbiljnosti ponude”.

Za dobijanje posla bila je zainteresovana i kompanija “Kej” iz Valjeva, ali je njihova ponuda od 102 miliona dinara bila druga po uspešnosti.

“Smart city centar” bi trebalo da bude ustanova koja će okupljati mlade IT stručnjake iz Novog Pazara i regiona, a biće preteča tehnološkom parku.

Za izgradnju i opremanje budućeg Centra Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj opredelilo je 45 miliona dinara, dok će lokalna samouprava dodati još 30 miliona.

Nadogradnjom Kulturnog centra dobiće se novih 1.000 kvadrata, a radovi su trebali da počnu još letos, ali je prvi tender, sproveden u avgustu, propao jer nije bilo zainteresovanih kompanija za taj posao.

Predstavnici lokalne samouprave najavljivali su da je otvaranje “Smart city centra” jedan od najznačajnijih projekata u poslednje vreme u Novom Pazaru koji će omogućiti da “u narednih 10 godina postane grad sa najviše inovacija”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari