Predsednik vojvođanske Skupštine Šandor Egereši, pomoćnik načelnika Policijske uprave Novi Sad Nikola Brkići predstavnici stanara zgrade na Bulevaru Jovana Dučića 47 na Novom naselju, prekrečili su juče grafite sa porukama nacionalne mržnje i nasilja.


Fasadu zgrade su u noći između srede i četvrtka nepoznati počinioci išarali napisima na kojima je, između ostalog, pisalo i „Smrt Mađarima“, kao i nekoliko poruka navijačke mržnje. Stanari su slučaj prijavili policiji, nakon čega je izvršen uviđaj.

Egereši je naglasio da su poruke napisali oni koje kroz život vodi mržnja, ali da njihove ideje nikada neće biti dobrodošle u tolerantnoj, multinacionalnoj i multikulturalnoj sredini kao što je Vojvodina.

„Nikada nećemo dozvoliti da Novi Sad i Vojvodina postanu mesto mržnje i, kao i do sada, svim snagama borićemo se protiv onih koji zagovaraju takve ideje. Skupština Vojvodine i pokrajinska administracija nastaviće da se zalažu za mir, slobodu i toleranciju, za to da se svaki građanin naše Pokrajine oseća bezbedno i ravnopravno. Od toga nećemo nikada odustati“, istakao je predsednik Egereši i naglasio da skladan suživot i međunacionalno uvažavanje i poštovanje za Vojvodinu znače život.

On je dodao da je grafite prekrečio sa predstavnicima Policijske uprave Novi Sad, što je još jedan dokaz o dobroj saradnji u zajedničkoj borbi protiv svih onih koji šire versku i nacionalnu mržnju i netrpeljivost.

Egereši je naglasio da očekuje da nadležni organi što pre pronađu i sankcionišu vinovnike ovog incidenta.

Stanari zgrade čija je fasada išarana grafitima naglasili su da su ih ovi grafiti veoma uznemirili zbog svoje sadržine a policija je saopštila da radi na otkrivanju počinioca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari