Grad Bor podneo krivičnu prijavu protiv više advokata za organizovani kriminal 1Grad Bor Foto: J.B.K. / Danas

Grad Bor podneo je danas krivičnu prijavu za organizovani kriminal protiv više advokata koji su obilazili sela i ubeđivali meštane da tuže grad za zauzeće i ulazak u privatni posed i preko tih tužbi zaradili po 70 puta više od građana.

„Protiv grada Bora podneto je čak 400 tužbi za zauzeće i ulazak u privatni posed, a advokati iz Niša, Leskovca i Vlasotinca su obmanuli naše meštane zarad lične koristi“, napisao je na Fejsbuk profilu gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Kako je rekao, po presudama koje su stigle, jedan sugrađanin iz Bučja od Grada je naplatio svega 1.060,04 dinara, dok je advokat inkasirao 70.740 dinara, 70 puta više nego što je pripalo meštaninu.

„Ova manipulacija, kojom su naši ljudi dovedeni u zabludu, mora biti kažnjena. Nećemo dozvoliti da grad Bor i naši meštani postanu žrtve ovakvih nečasnih radnji“, kazao je on.

Milikić tvrdi da su advokati ubeđivali meštane da neće imati nikakve troškove i da rade u njihovom interesu, ali da analiza ovih slučajeva pokazuje da će advokati od Grada Bora naplatiti između 60 i 70 miliona dinara, odnosno oko 600.000 evra, dok će građani ukupno dobiti tek oko dva do tri miliona dinara.

„To znači da ćemo zbog obmane ostati bez sredstava za pet do 10 kilometara asfalta u našim selima“, izračunao je.

Napomenuo je da su ove tužbe uglavnom podnete za puteve izgrađene pre 30, 40, pa i 50 godina, poput puta Oštrelj- Bučje ili puteva u Zlotu i Gornjanu.

Ocenjuje da je prevara smišljena sa ciljem da se advokati bogate na račun grada i svih građana, koristeći Borane kao oruđe za ostvarivanje ogromnih zarada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari