Javna rasveta u Pirotu, stara nekoliko decenija, uskoro će zasijati novim sjajem, a ova ozbiljna investicija vredna je preko 30 miliona dinara i finansira se iz opštinskog budžeta.
Direktor Fonda za građevinsko zemljište u Pirotu Momčilo Antić kaže da problem javne rasvete postoji jako dugo.

Javna rasveta u Pirotu, stara nekoliko decenija, uskoro će zasijati novim sjajem, a ova ozbiljna investicija vredna je preko 30 miliona dinara i finansira se iz opštinskog budžeta.
Direktor Fonda za građevinsko zemljište u Pirotu Momčilo Antić kaže da problem javne rasvete postoji jako dugo. – Postojeća rasveta je stara 30-40 godina, kablovi koji napajaju sijalice strujom su dotrajali, stubovi su prestari, sijalice su živine i troše mnogo struje i iz tih razloga počeli smo rekonstrukciju javne rasvete – kaže Antić.
Novu rasvetu prošle godine dobile su rekonstruisana ulica Nikole Pašića, Lava Tolstoja i Knjaza Miloša. U toku su radovi na uvođenju nove rasvete u glavnoj gradskoj ulici Srpskih vladara i 22.divizije. Pored glavne ulice biće rekonstruisana i rasveta u ulici Vojvode Mišića, kao i u Dragoševoj ulici u centru grada i novom gradskom trgu koji se upravo rekonstruiše. Osvetljeno je i gradsko šetalište Kej kraj Nišave koje je nedavno dobilo nove pešačke staze i klupe.
– Sve se finansira iz budžeta opštine. Nema zaduživanja i kredita. Izgradnjom nove rasvete uštedeće se električna energija, tehonologija je potpuno nova, osvetljenje je mnogo jače i uložena sredstva će se vratiti za sedam do osam godina – rekao je Antić.
Antić napominje da je urađen projekat za rekonstrukciju 22 ulice u gradu, ali i u selima. – Šta će od svega toga biti urađeno zavisi od priliva sredstava u budžet – rekao je Antić, dodajući da se završetak ovih radova očekuje do kraja avgusta. Rekonstrukcija javne rasvete u Pirotu počela je u maju i trajaće četiri meseca. Izvođać radova je beogradsko preduzeće Javna rasveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari