Grad će prihvatiti ponudu Ministarstva odbrane za kupovinu kompleksa kasarne „Sopot“. Zvaničnu ponudu grad je dobio i o njoj će se izjašnjavati skupština u decembru, rekao je Miodrag Milosavljević, gradonačelnik Požarevca i dodao da je na taj način stavljena tačka na spekulacije oko preseljenja Centra za migrante u Požarevac.


Gradonačelnik kaže da je kasarna ponuđena za nešto više od 95 miliona dinara. Dogovor sa Ministarstvom odbrane je da isplata ne mora da bude u novcu i da može da se izvrši u narednih pet godina.

– Mi vojsci možemo odmah da ustupimo placeve koji su u vlasništvo grada, gde mogu da se izgrade stanovi za potrebe vojske. Takođe, možemo vojsci da ponudimo i stanove i lokale kao kompenzaciju za kasarnu. Bitno je da ne moramo odmah da isplaćujemo kasarnu u gotovom novcu, već da to možemo da uradimo u vidu kompenzacije, a tek posle toga da iz budžeta platimo ostatak. No, da ne prejudiciramo stvari, ponuda je tu a sve ostalo ćemo rešiti kroz gradske organe i tela, dok će konačnu reč o tome dati Skupština – naglasio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je ponovio da će grad pokrenuti izradu regulacionog plana kako bi se odredila buduća namena.

Kasarna Sopot koja se prostire na 12 hektara nalazi se u master planu nepokretnosti, a nedavno je u nekoliko navrata bila predmet spekulacije u medijima kao objekat u kojem bi trebalo da se premesti centar za azilante.

Milosavljević kaže da u ovom kompleksu koji je kompletno infrastrukturno opremljen grad Požarevac vidi svoju razvojnu šansu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari