Izdavanje elektronskih karata u autobusima gradskog prevoza trebalo bi da počne do kraja ove godine, saopštili su novinarima u Direkciji za javni prevoz. Prema navodima Direkcije, grad je već nabavio uređaje za izdavanje elektronskih karata u gradskim autobusima, za koje je izdvojeno 12 miliona dinara, a u toku je izrada softvera za ove aparate, kao i obuka obuka voznog osoblja. Jedan od uređaja je sada „na probi“ u jednom autobusu, a po završetku adminstrativnih i drugih procedura naći će se i u ostalim vozilima.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }A:link { }

– Iako na prvi pogled asocira na beogradski “Bus Plus”, reč je o drugačijem sistemu, koji tom načinu naplate nije ni približan, rekao je Mihajlo Zdravkovuić, resorni gradski većnik.

Prema ranijim najavama, aparate za elektronsko izdavanje karata na licu mesta trebalo bi da nose kondukteri, uređaji bi trebalo da spreče eventualne zloupotrebe sa višestrukom naplatom iste karte. U gradskom prevozu u Nišu karte već godinama unazad naplaćuju kondukteri, koji „obilaze“ putnike i karte izdaju „ručno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari