Grad Niš otvorio “mesto” na kojem će građani moći efikasnije da završe administrativne poslove 1Foto: Sajt Grada Niša

U Nišu je otvoreno Jedinstveno upravno mesto koje bi trebalo da omogući da građani jednostavnije i efikasnije dođu do informacija i dokumenta za koje je nadležna gradska administracija.

Jedinstveno upravno mesto otvoreno je u prizemlju zgrade u kojoj su gradske uprave, u Ulici Nikole Pašića 24.

Građani će na info pultu odmah moći da dobiju “sve potrebne informacije u vezi sa pravom koje žele da ostvare ili uslugom koja im je neophodna iz nadležnosti Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja, Gradske uprave za društvene delatnosti i Gradske uprave za finansije – Sektora lokalne poreske administracije”.

Oni će na info pultu moći da se informišu i o uslugama koje mogu dobiti preko Elektronske uprave, a službenici će im pružiti “svu potrebnu pomoć za korišćenje usluga eUprave”.

Sistem za upravljanje redovima omogućiće uštedu vremena, rekli su gradski zvaničnici.

Za osobe sa invaliditetom postojaće poseban šalter.

Grad Niš otvorio “mesto” na kojem će građani moći efikasnije da završe administrativne poslove 2
Foto: Sajt Grada Niša

Gradska uprava za finansije imaće tri šaltera, što će za građane biti pristupačnije nego kada su za neke informacije ili usluge išli u Tržni centar „Kalča“, gde je njeno sedište.

Građani će na tim šalterima moći da dobiju uverenje o stanju svog poreskog duga i prepis rešenja o porezu na imovinu, a moći će da podnesu poresku prijavu u slučajevima kada nije predviđena poreska kontrola.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovki, koja je sa saradnicima obišla ovo “mesto”, kazala je da je ovakva organizacija usluga za građane dobila podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari