Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspisao je javni poziv poslodavcima za učešće u programu stručnog osposobljavanja i zapošljavanja pripravnika na teritoriji Grada za ovu godinu. Sredstva su obezbeđena u iznosu od 40 miliona dinara za stručno osposobljavanje i zapošljavanje 93 pripravnika sa najmanje četvorogodišnjim visokim obrazovanjem, u trajanju od 12 meseci.

Na javnom pozivu mogu da učestvuju poslodavci, čije je sedište na teritoriji Grada, poslodavci koji redovno uplaćuju porez i doprinose za obavezno socijalno osiguranje, poslodavci koji su solventni i poslodavci koji imaju kadrovske i druge kapacitete za stručno osposobljavanje pripravnika.

Nezaposlena lica treba da ispune sledeće uslove: da su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu i da aktivno traže posao, da prvi put zasnivaju radni odnos u struci i u okviru stečenog zanimanja za koje se vrši osposobljavanje, kao i da nisu trenutno uključeni i da nisu bili uključeni u neki od programa Nacionalne službe za zapošljavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari