Grad Pirot nagradio učenike koji su osvojili prva tri mesta na republičkim takmičenjima 1Foto: Z. Panić

Učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prva tri mesta na republičkim takmičenjima Grad Pirot nagradio je novčanim nagradama. Nagradjena su 53 učenika.

Oni koji su osvojili prvo mesto nagradjeni su sa 12.000 dinara, nagrada za drugo mesto je 10.000, a za treće 8.000 dinara.

-Moj tim je na medjunarodnom takmičenju u preduzetništvu u Sofiji osvojio prvo mesto čime sam obezbedila besplatno školovanje na Ekonomskom fakultetu u Sofiji. Nagrada mi znači i ona je podsticaj za dalji rad- kaže Andjela Pavlović koja je završila četvrti razred u Ekonomskoj školi u Pirotu.

Dimitrije Milčev iz OŠ “Sveti Sava“ je na republičkmom takmičenju iz fizike osvojio drugu nagradu.

– Veoma sam srećan zbog nagrade i pažnje koja nam je ukazana- kaže Milčev.

Nikolija Stojanović iz Muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški“ sa klase klavira osvojila drugo mesto na republičkmom takmičenju muzičkih škola

– Mnogo sam radila i trud se isplatio. Hvala na ovoj nagradi- kaže ona.

Nagrade je najboljim učenicima danas uručio gradonačelnik Pirota Vladan Vasić koji se zahvalio učenicima na postignutim uspesima, ali i njihovim roditeljima i nastavnicima.

– Želim da od 1. septembra ponovo prionete na knjige i da u novoj školskoj godini budete još uspešniji i da pokažete još jednom da se učenje isplati. Grad Pirot iz budžeta izdvaja 2,5 miliona dinara godišnje za odlazak učenika na takmičenja i oko 8 miliona za usavršavanje nastavnika. Za predškolsku ustanovu, osnovne i srednje škole godišnje iz gradskog budžeta izdvajamo oko 380 miliona dinara-rekao je Vasić.

Nagradjenim učenicima puno uspeha u daljem školovanju poželeli su pomoćnici gradonačelnika Milica Golubović i Bojan Randjelović.

– Nagrade najboljima na republičkim takmičenjima delimo prvi put na inicijativu gradonačelnika i nadamo se da će to postati tradicija- rekla je Golubovićeva, dok je Randjelović dodao da Grad Pirot vodi računa o mladima i da ulaže u budućnost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari