Pomoć u vidu školskog pribora, odeće, hrane, higijene i igračaka juče je uručena porodici Matić koja broji 11 članova, a izdržava se socijalnom pomoći koja iznosi osam hiljada dinara. Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović intervenisali su na poziv mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i uručili pomoć Jadranki Matić koja izdržava desetoro dece i ujedno plaća kiriju za kuću u Petrovaradinu u naselju Sadovi.

– Ovo je jedna skromna akcija, ali je veoma važna za sugrađane čija je egzistencija ugrožena. Zbog loše pravne regulative porodica Matić nije u mogućnosti da primi pomoć od Centra za socijalni rad, a kad smo za to saznali morali smo da pomognemo. Ova deca su budućnost našeg grada, Vojvodine i Srbije, a pozvao bih sve Novosađane da pomognu porodice koje se nalaze u ovakvom socijalnom položaju – rekao je prilikom uručivanja pomoći Aleksandar Jovanović, predsednik Skupštine grada.

Jadranka Matić, koju su i pre ove akcije posećivali brojni mediji, nije krila zahvalnost za pomoć koju je njenoj porodici uručio grad, ali je izrazila nadu da će joj grad ili država pomoći da dobije svoj krov nad glavom.

– Ja se zahvaljujem predsedniku Skupštine grada Aleksandru Jovanoviću u moje ime i u ime moje dece, a ova pomoć je prva koju smo dosad dobili. Pre nego što sam došla u Petrovaradin, živela sam u Šibeniku, Zadru, Kninu, Deliblatskoj peščari, Vršcu, a na kraju smo zbog rata koji su vodile usijane glave izbegli iz Prištine gde sam radila kao viša medicinska sestra. Najveću zahvalnost dugujem gospođi Ani Topolskoj koja je čula moju decu kada su kupovala sedam hlebova i odmah pitala za koga je to i nakon što se upoznala sa situacijom organizovala pomoć. Pozvala bih i Ministra za rad i socijalnu politiku Rasima Ljajića i predsednika Srbije Borisa Tadića da pomognu – rekla je Jadranka Matić.

Od desetoro Jadrankine dece troje su dečaci, a sedmoro devojčice, najstariji je sin koji ima 25 godina, a najmlađa je devojčica sa sedam godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari