Pirot je posle dugotrajnih priprema dobio sertifikat Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), čime mu se priznaje da je grad s povoljnim poslovnim okruženjem.


Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kaže da će se taj za Pirot i njegov ekonomski razvoj izuzetno značajan čin dogoditi na skupštini NALED-a 8. juna u Beogradu na kojoj će Pirot dobiti ovaj sertifikat.

– To je naš veliki i izuzetan ekonomski iskorak. Od 26 opština i gradova u Srbiji koji su ušli u proces sertifikacije, priznanje NALED-a za sada imaju samo Inđija, Loznica i Kragujevac kao nosioci sertifikata o povoljnom poslovnom okruženju – kaže Vasić.

Vasić dodaje da su grad i sve njegove službe ispunile više od 12 opštih kriterijuma, ali su i do detalja prilagodile gradske propise kako bi se stvorili uslovi za dolazak domaćih i stranih investitora.

– Među 40 gradova koji su konkurisali, nas je preporučilo to što smo otvorili Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj, oformili Industrijsku zonu sa potrebnom infrastrukturom, formirali bazu podataka o cenama usluga, uspostavili odlične odnose sa privrednicima – kaže Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari