Grad Novi Sad će uplaćivati doprinose slobodnim umetnicima koji žive na ivici egzistencije. Kandidati moraju da ispunjavaju čitavu lepezu uslova, između ostalog da im je reprezentativno udruženje utvrdilo status lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost, da imaju prebivalište na teritoriji grada, da im je nadležna poreska uprava utvrdila obavezu plaćanja doprinosa, da ukupan prihod koji su ostvarili u prethodnoj godini ne prelazi iznos prosečne godišnje zarade u Srbiji, da nemaju u svojini nepokretnosti, osim one u kojoj stanuju….


Gradska uprava za kulturu uplaćivaće doprinose samostalnim umetnicima preko reprezentativnih udruženja u kulturi, na nivou najniže mesečne osnovice.

Svi zainteresovani koji ispunjavaju uslove mogu podneti zahtev za sticanje prava na uplatu doprinosa Gradskoj upravi za kulturu, na obrascu koji se može preuzeti na sajtu grada www.novisad.rs ili lično, u prostorijama Gradske uprave za kulturu, Novi Sad, Žarka Zrenjanina 2, treći sprat, kancelarija 83, gde mogu dobiti i detaljnije informacije o uslovima i dokumentaciji koja treba da se priloži uz zahtev. Zahtevi za sticanje prava na uplatu doprinosa, za poslednji kvartal ove godine, podnose se do 1. novembra 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari