Grad Užice pomogao porodicu čija kuća je izgorela u požaru 1Zgarište kuće/Foto: Grad Užice

Porodicu Todosijević iz sela Kremna kod Užica, čija kuća je izgorela u jučerašnjem požaru, Grad Užice je pomogao sa milion dinara.

Odluku o tome je, kako je rekla gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević, donelo je Gradsko veće na današnjoj sednici.

Ona je posetila članove porodice i obećala da će lokalna samouprava pomoći izgradnju njihovog novog doma.

„Grad je kao i uvek tu da pruži svaku vrstu podrške. To je tek prvi korak, bićemo tu i za sve ostalo što bude neophodno, kako bi porodica što pre dobila kriv nad glavom“ rekla je gradonačelnica.

Grad Užice pomogao porodicu čija kuća je izgorela u požaru 2
Foto: Grad Užice

U rašćišćavanju zgarišta i pripremi za izgradnju nove kuće, dodala je, uključiće se gradska javna preduzeća, privrednici i sugrađani i na tome im se zahvalila.

U požaru i eksploziji plinske boce, povređeni su otac i njegova tašta. Oni su, zbog zadobijenih opekotina, na lečenju u užičkoj bolnici i, kako kažu lekari, stabilnog su zdravstvenog stanja.

Na sreću, majka i dvoje dece, uzrasta šest meseci i deset godina nisu povređeni i trenutno su smešteni kod rodbine u Užicu.

Užičani su se već ogranizovali i prikupljaju pomoć za porodicu u odeći, obući i drugim stvarima, a novac se može uplatiti na namenski račun Banke Poštanska štedionica broj 200-130497250-78.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari