Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić, predsjednik Borda direktora Fonda za solidarno-stambenu izgradnju Danilo Popović i pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević, postavili su danas kamen temeljac za izgradnju stambenog kompleksa u naselju Nikoljac, čiji su nosioci Fond za solidarno-stambenu izgradnju Crne Gore, Uprava policije Crne Gore i Opština Bijelo Polje.


Ovaj kompleks će imati 120 stanova, a u njegovu izgradnju će biti uloženo četiri miliona eura, a radove, čiji je završetak predviđen za 18 mjeseci, izvodiće konzorcijum uglednih bjelopoljskih preduzeća.

– Kaže se – gdje ti je dom tu je i centar svijeta. Završetkom ovih stambenih objekata sto dvadeset porodica će u punom smislu moći da Bijelo Polje imenuju kao svoj dom i kao svoj zavičaj. Samo u građevinske radove ovog projekta, kakvog u stambenoj oblasti nije bilo u našem gradu već više od dvije decenije, biće uloženo četiri miliona eura, koje obezbjeđuju Fond za stambeno solidarnu izgradnju Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Opština Bijelo Polje. Radove će izvoditi konzorcijum uglednih bjelopoljskih preduzeća što ovoj vrijednoj investiciji daje puni smisao, a cjelokupan projekat premašuje 5miliona eura uz predviđeni rok izgradnje od 18mjeseci, kazao je predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić.

Pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević kaže da će 48 pripadnika Uprave policije sa svojim porodicama u ovom kmpleksu riješiti stambeno pitanje.

– Izgradnju ovog kompleksa želim da istaknem kao dobar primjer partnerskih odnosa, Uprave policije, Fonda za solidarno-stambenu izgradnju i lokalne samouprave, kazao je Janjušević, a predsjednik Borda direktora Fonda za solidarno-stambenu izgradnju Danilo Popović naglašava da će ovo biti veoma moderni stanovi.

– Ja se nadam da će za godinu dana ovaj kompleks dobiti prve stanare. Siguran sam da će stanovi biti urađeni kvalitetno, kao i svi stanovi do sada koje je radio Crnogorski Fond sa solidarno-stambenu izgradnju. Mi smo već završili 1050 stanova, a nadam se da ćemo i ovaj posao završiti kvalitetno, kazao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari