Na velikoj sportskoj manifestaciji Univerzijada 2009. jedan od gradova domaćina biće i Inđija. Ovih dana ovde se ubrzano pripremaju za ovaj veliki sportski događaj, a grad će dobiti jedan značajan sportski objekat kapaciteta oko 2.500 mesta, čime će biti rešen aktuelni problem prostora kako za sportiste tako i za rekreativce posebno u zimskom periodu.

Na velikoj sportskoj manifestaciji Univerzijada 2009. jedan od gradova domaćina biće i Inđija. Ovih dana ovde se ubrzano pripremaju za ovaj veliki sportski događaj, a grad će dobiti jedan značajan sportski objekat kapaciteta oko 2.500 mesta, čime će biti rešen aktuelni problem prostora kako za sportiste tako i za rekreativce posebno u zimskom periodu. Tokom ove nedelje planiran je i zvanični početak radova čiji završetak se očekuje u martu 2009.
– U inđijskoj opštini imamo samo jednu sportsku halu sa 600 mesta, koja ne može da zadovolji ni zahteve sportskih klubova a kamoli potrebe rekreativaca. Izgradnjom nove hale rešili smo potrebe odbojkaša, košarkaša, rukometaša, dizača tegova, kuglaša… građana koji žele da se rekreiraju. Što se tiče same Univerzijade, kako je planirano, kod nas treba da se održe takmičenja u ženskom rukometu i finale ženske odbojke. Očekuje se velika poseta domaćih i stranih sportista, novinara, i uopšte, posetilaca u samom gradu. Izgradnjom ovakve hale bićemo u mogućnosti da organizujemo međunarodna takmičenja jer veliki broj naših klubova ove godine ulazi u viši rang takmičenja. Novi uslovi i novi ambijent će stimulativno delovati kako na aktuelne sportiste tako i na nove, mlade ljude koji žele da se bave sportom – kaže direktor Ustanove „Sportski centar“ u Inđiji Radovan Grković.
Delimičnim oslobađanjem postojeće sportske hale pruža se mogućnost srednjoškolcima i osnovcima da i u popodnevnim satima koriste ovaj prostor kako za nastavu fizičkog vaspitanja, tako i za vannastavne aktivnosti i takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari