U sportsko rekreacionom centru ,,Ždrelo”, koji mnogi zbog termo mineralne vode zovu banja, gradi se novi hotel. Novi objekat će imati 50 soba, četiri apartmana i konferencijsku salu. Investitor Dragiša Milojević priča da se na izgradnju hotela opredelio zbog velikog interesovanja turista jer sadašnji kapaciteti ne mogu da udovolje željama gostiju.


– Interesovanje, naročito tokom vikenda, prevazilazi sva naša očekivanja i mi trenutno nismo u mogućnosti da udovoljimo svim gostima, pa mnogi koriste privatni smeštaj. Zato sam, odlučio da gradim novi hotel jer postojeći ne podmiruje potrebe. Time stvaramo uslove da se ovaj dar prirode bolje koristi i tokom zime jer imamo zatvoreni bazen sa toplom mineralnom vodom i na taj način svima koji žele plivanje i kupanje to omogućimo. Završetkom hotela ovde će na pripreme moći da dolaze i sportisti jer do sada u Petrovcu nije bio ni jedan objekat koji može da primi veći broj turista. Sem gostiju iz Braničevskog kraja ovde je najviše ljudi iz Beograda, Jagodine, Despotovca, Smedereva, Žagubice i drugih okolnih mesta koji kod nas dolaze sa porodicama i vide mogućnost da se svi zabave i lepo provedu. Za decu imamo bazen koji nije sa mineralnom vodom ali nju zagrevamo i na taj način omogućavamo da se mališani kupaju bez opasnosti da se prehlade, naglašava vlasnik Dragiša Milojević.

Ove godine ponuda je obogaćena puštanjem u rad vodenih tobogana za odrasle ali i nizom drugih sadržaja namenjenih deci. Ulaznica za celodnevno korišćenje svih bazena iznosi 5oo dinara, dok oni koji žele da se spuštaju niz vodene tobogane plaćaju dodatnih 2oo dinara. Prenoćište sa doručkom radnim danom je 2.5oo a vikendom 3.2oo dinara. Oni koji vole atraktivno spavanje u velikim klimatizovanim bačvama platiće 1.500 dinara. Polusatna masaža polovine tela naplaćuje se 600 a celog tela u trajanju od 45 minuta 1.200 dinara. Pored bazena nalazi se restoran sa jelima i pićima iz svih krajeva Srbije a gostima je na raspolaganju i bar u kome se pivo može dobiti za 130 dinara, sokovi za 150, kafa za 80, sladoled košta od 40 do 120 dinara a palačinke 150 dinara.

– Ovde je prelepo. Sadržaja ima za svačiji ukus a meni se najviše dopada ova topla mineralna voda u kojoj ne postoji opasnost da se čovek prehladi. To je naročito pogodno za decu koja mogu čitavog dana da se kupaju do mile volje, priča Jasmina Milanović iz Petrovca na Mlavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari