Zahvaljujući lepom vremenu tokom ove sedmice u opštini Kučevo počela je ovogodišnja građevinska sezona. Iz opštinske kase investiraće se u modernizaciju loklane mreže,a novu građevinsku sezonu otvorili su radnici Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju naselja opštine Kučevu zemljanim radovima za postavljanje novog asvalta na loklanom putu u naselju Bukovska.

U ovoj godini asvaltiraće se oko 7,5 kilometara lokalne putne mreže i uložiće se iz opštinske kase 30 miliona dinara. -Izvršili smo i određene pripreme za rekonstrukciju i ostalih puteva na području opštine Kučevo. Raspisali smo javnu nabavku za ove radove i nadamo da već krajem ovog meseca počnemo sa realizacijom ovih projekata na modernizaciji putne mreže u naseljima.Međutim,i pre toga mi ćemo uraditi određene pripreme sami kao Direkcija,jer imamo svoju mehanizaciju za izvođenje pripremnih radova, kaže direktor JP Direkcija za izgradnju za razvoj naselja opštine Kučevo, Novica Bulajić.- Reč je o kombinovanoj mašini ,,ICD’’,tu je i greder,a ovih dana treba da nam stignu i dva valjka. Ove mašine doprineće da sami obavimo uz pomoć naše radne snage sve radove koje smo planirali u ovoj godini.Pored sredstava od 30 miliona dinara iz budžeta na raspolaganju su nam i sredstva od pet miliona dinara za krpljenje udarnih rupa na našim lokanim i regionalnim putevima. Od ove godine u nadležnosti Direkcije za izgradnju je i održavanje bivših regionalnih puteva,to su četiri puta koja su prenete nama u nadležnost od strane države Srbije. To je oko 30-tak kilometara puteva o kojima sada moramo kao Direkcija da vodimo brigu,a sredstva za njihovo održavanje dobićemo iz budžeta Republike Srbije.

Pored modernizacije lokalne putne mreže u ovoj godini planirani su i radovi na izgradnji i rekonstrukciji ostalih objekata u naseljima na području opštine. Počeli su i radovi na uređenju trotoara u gradu Kučevu. -Što se tiče ostalih objekata u oblasti infrastrukture mi smo planirali radove na rekonstrukciji nekoliko Domova kulture na kojima će se raditti rekonstrukcija krovova, a radićemo i nekoliko manjih mostova kao i nastavak na uređenju trotora u gradu Kučevo. Izgradićemo i nekoliko autobuskih stajališta na našim loklanim putevima,naglasio je Novica Bulajić.

Štednjom i domaćinskim poslovanjem Direkcija za izgradnju naselja i opština Kučevo u ovoj godini usmeriće pažnju na velike projekte u interesu svih građana stvarajući im tako uslove za uspešniji i kvalitetniji život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari