Gradilište jedinstvene naučne ustanove u Jugoistočnoj Evropi pretvoreno u ruglo

Da li je definitivno zaustavljena izgradnja Centara izvrsnosti sa centrom za matične ćelije u Kragujevcu

Ostavite komentar


  1. Vucic i SNS su Kragujevcu dodelili ulogu srpskog parije. Zasto? Zato sto je Kragujevac centar Sumadije, jedine oblasti u kojoj bosanski i drugi dodjosi nisu uspeli da se prime. A Vucic i njegova vladajuca kamarila su dodjosi – osvajaci – pljackasi, koji sumadince ne mogu da smisle, i zele da ih unize i doslovno zapisaju. Zato razgradjuju Kragujevac i Sumadiju na svaki moguci, pa i na ovaj nacin.

    1. Zanimljivo je da se u tekstu ni rečju ne pominje prof.dr. Vladimir Jakovljević, režimski dekan Fakulteta u Kragujevcu, čija je prva krupna odluka bila da smeni prof.dr. Stojkovića

  2. Pa kako bi rektor znao i bilo šta odlučivao o gradjenju objekata izvodjačima i praćenju gradjenja,. kad jedino Kargujevac nema Arhitektonski Fakultet u Srbiji i niko godinama ništa ne čini povodom toga a naša dece odlaze za Beograd i Niš da tamo uče taj Fakultet.

    1. Uvek smo mi znali da radimo na svoju stetu i da unistavamo bolje od sebe. Kragujevac ovo zasluzuje jer je, umesto svojum ocima i zdravoj pameti, verovao Blicu, mediokritetima i neradnicima sa Univerziteta, koji su nedostatak licnog postignuca nadomestili slugeranstvom u valadajucoj stranci. Verovali smo ostrascenim kvazi akademicima, dozivotnim pretplatnicima na ministarske fotelje koji su hteli da rade do stote i to nam je rezultat. Nema prof. Aresenijevic boljeg dokaza da je radio za svoj grad i svoju zemlju, za nasu decu i nasu buducnost od naknadne pameti nas Kragujevcana koji smo dozvolili da, zato sto nije dao da zavladaju partijske knjizice, nerad, ljubavnice i drustveni talog, ovakav covek bude smenjen i javno zigosan. I jos pitanje za Blic i gdju Zeljku – zasto cute o tome da je FMN dospeo na sangajsku listu. Nije li zato sto ga je, izmedju ostalog, Nebojsa Aresenijevic tu doveo.

      1. FMN na Sangajskoj listi je nebitna informacija. Nece ostati dugo jer su naucnu delatnost preuzele bas ove neznalice i neradnici koji Arsenijevicu iskopase jamu… Sablon ponasanja su preuzeli od vladajuce partije.,,Nismo mi, radimo po zakonu, sa nama su najbolji“. Stojkovica su slagali, izigrali i oterali. Sreca pa je Stojkovic imao gde da se skloni pa makar i na jedno odvratno mesto kao sto je Harvard. Umesto da vodi centar i sa sposobnim kadrom koji je ARSENIJEVIC licno iznedrio, Stojke pije Bostonski caj. Dekan FMN-a Jakovljevic, sistematski urusava ustanovu koju je „bahati“ iznedrio. Prvo je napravio glasacku masineriju a potom menja statute i pravi prostor za otimanje para. U ovakvim uslovima rada, centar i nema neku poentu. Otvaranje centra ce se svesti na otimanje para nekoliko pojedinaca, i slikanje vladajuce partije koja ce naravno sve zasluge prigrabiti za sebe……

        Ali Kragujevac pamti.

        1. Zanimljivo je da se u tekstu ni rečju ne pominje prof.dr. Vladimir Jakovljević, režimski dekan Fakulteta u Kragujevcu, čija je prva krupna odluka bila da smeni prof.dr. Stojkovića

  3. Nece biti zavrsen nikada iz prostog razloga ]to Beograd ne dozvoljava da se bilo sta vreno i znacajno pravi Van Beograda. To je sukob glavnog grada i provincije. Drugo, ne dozvoljavaju to ni nemci, glavni finansijeri hajke na Arsenijevica *preko novina Blic koje su takodje u vlasnistvu nemaca. Srbija nikada nece imati svoju banku maticnih celija.

    1. у центар. Има ту још свачега у тој беспримерној хајци на изузетног човека. Срамота.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.