Na zajedničkom štandu Međunarodnog sajma turizma veliku je pažnju privuklo Veliko Gradište kao jedna od metropola srpskog turizma. Vodeća uzdanica ponude ove opštine bilo je poznato Srebrno jezero koje predstavlja jedan od najatraktivnijih turističkih sadržaja ovog kraja. Velikogradištanska Turistička organizacija angažovana je takođe angažovana i na promociji turističkih potencijala čitavog Braničevskog okruga.

Predsednik Opštine, Dragan Milić, istakao je da je broj turista u odnosu na prethodnu godinu povećan za 20 odsto, da je Srebrno jezero baza okupljanja turista u Velikom Gradištu, i dodao: -Srebrno jezero nudi još zanimljivosti koje su na raspolaganju našim gostima, poput novog hotela sa kongresnom salom, novim akva parkom, turističkim brodom, sportskim terenima.. Angažovanje na razvoju turizma se nastavlja. Tu je i ponuda čitavog Braničevskog okruga, jer se u krugu od četrdesetak kilometara nalaze Viminacijum, Ljubičevo, Ramska tvrđava, Golubačka tvrđava, Lepenski vir.. Na nama je da ulažemo u sve te dragulje našeg kraja i potencijale turističke privrede. Među novitetima koji su u pripremi za predstojeću sezonu, svrstan je i novootvoreni Narodni muzej, prvi u istoriji Velikog Gradišta. Između ostalog, intezivno se radi i na poboljšanju celokupnog turizma tog područja, pa su s tim ciljem u toku pregovori sa investitorom za proširenje akva parka za još dva bazena, a u planu je i jedan bazen zatvorenog tipa.

Ispred Turističke organizacije Veliko Gradište, vršilac dužnosti direktora Ivana Dimitrijević, najavila je početkom maja manifestaciju „Dani cveća“ u selu Kusiću, kada je zvanično i početak turističke sezone. U daljoj ponudi nalaze se i tradicionalne manifestacije poput Alaskih večeri, Carevčevih dana, Pasuljijade, Međunarodnog filmskog festivala… Iz ove opštine šalju srdačan poziv gostima obećavajući siguran dobar provod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari