Građani Mataruške Banje potpisivali peticiju protiv otvaranja privremene kovid bolnice

Ostavite komentar


  1. Pa sram vas bilo dragi gradjani! Kad se razbolite, idete kod lekara, a kad se lekar zarazi od vas i razboli, niko ga neće. Nikada više neću preporučiti svojim pacijentima ni Vrnjačku ni Matarušku banju. Treba pokrenuti peticiju da se medicinski kongresi više ne organizuju u ovim banjama.

    1. Bravo doktore!!! Lekari su nam u največim mukama podrška koji samo oni znaju da pruže na najbolji način. Sa njima je najsigurnije i bolje. A sada, bojkont. SRAMOTA!!!!!

  2. Ali će u 20h svako veče da aplaudiraju, jer je to cool, što reče Ćaća. Licemeri.

  3. Hoteli, moteli i sl. su svakako mnogo povoljniji objekti za smeštaj lakše obolelih od Covida-19,nego kolektivni smeštaji. U sobama su oboleli izolovani, imaju kupatilo, televiziju, internet, a mnoge sobe imaju i terase. Van zdravog razuma je da se oboleli hrane u restoranu, kao da su gosti hotela, kada se hrana može deliti po sobama u jednokratnim priborima, koji se nakon toga mogu bezbedno odložiti? Kretanjem po hotelu i korišćenjem restorana svi zaposleni su direktno izloženi virusu,jer hranu neko mora da servira, skloni, opere sudove, očisti stolove i restoran. Oboleli ne bi smeli, a nemaju ni potrebe da izlaze iz soba. Zato su se građani Vrnjačke Banje bunili. Da ne spominjem da je direktor hotela Merkur na početku vanrednog stanja otpustio radnike, koji godinama u tom preduzeću rade po ugovorima, iako im ugovor nije istekao. A smešteno je oko 30-ak obolelih objekat, koji prima više stotina gostiju, iako stacionar Merkur ima još 3 manja objekta, koji su nešto skromnije opremnjeni. U ostalom hoteli u Srbiji ne rade od uvođenja vanrednog stanja i mogu se koristi svi, uključujući privatne hotele, a ne samo oni u vlasništvu države u banjskim lečilištima. Naravno uz adekvatnu nadoknadu, koja je sigurno manja od sredstava, koji se troše za opremanje kolektovnih smeštaja. Dezinfekcija hotela, nakon što se oboleli otpuste, nije veliki posao, u ostalom virus ne može da opstane više od 2-3 dana u idealnim uslovima. O turističkoj sezoni ne treba razmišljati, jer je ove godine neće biti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.