Idejni projekat za uvođenje vodovodne i kanalizacione mreže za naselje Bocke je završen, a Zavod za izgradnju grada (ZIG) je ove godine izdvojio 130 miliona dinara za izvođenje radova.

Žitelje Bocki, koji ni danas nemaju pijaću vodu, sa ovim projektom su upoznali pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir Stojković i direktor Zavoda za izgradnju grada Goran Višnjić.

Višnjić je rekao da je za završetak ovih radova ZIG-u neophodna pomoć građana Bocki i apelovao je na njih da što pre dostave saglasnosti vlasnika parcela za izvođenje radova na parcelama kroz koje treba da prolazi vodovodna i kanalizaciona mreža.

– Kao što su bili složni kada su u masovnim okupljanjima ispred Gradske kuće i Skupštine grada tražili rešavanje svojih komunalnih problema, i sada je važno da pokažu istu tu slogu i energiju i da utiču na svoje komšije kako bi se što pre rešili imovinsko-pravni odnosi. U pitanju je 109 parcela, sa više od 220 vlasnika, preko kojih je planirana buduća trasa instalacija, a na osnovu tih saglasnosti ćemo pristupiti izradi projektne dokumentacije i izvođenju radova – rekao je Višnjić.

Vladimir Stojković je kazao da do sada nikad nije izrađena validna projektna dokumentacija koja omogućava da se krene u izvođenje radova.

– Do izrade ovog projekta, zvanično nikakva projektna dokumentacija nije ni bila u pripremi. Ovo je prvi put da je veliki deo posla kompletiran i da imamo gotov idejni projekat za izvođenje radova, a Zavod za izgradnju grada je ove godine izdvojio 130 miliona dinara u svrhe rešavanja ovih pitanja. Dakle, stvoreni su uslovi, a to je projekat atmosferske kanalizacije koji je uradio ZIG, a urađena su i sva potrebna ispitivanja kako bi se stvorili uslovi za izmenu plana detaljne regulacije u cilju određivanja trase prolaska komunalne infrastrukture kroz naselje – rekao je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari