Građani neprekidno zovu Institut za mentalno zdravlje za pomoć nakon tragedije 1Foto: Pixabay/Islandworks

Građani neprekidno zovu Institut za mentalno zdravlje u Beogradu za pomoć nakon tragedije u školi na Vračaru, kaže psihološkinja Jelena Radosavljev iz Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu, prenosi RTS.

Institut za mentalno zdravlje u Beogradu je, u cilju podrške i psihološke pomoći porodicama stradalih u OŠ „Vladislav Ribnikar“, nastavnicima i učenicima otvorio dve telefonske linije: 0638681757 i 0638682217. Stručnu podršku pruža tim psihologa i psihijatara iz tog Instituta.

Takođe, na Klinici za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije formiran je tim stručnjaka koji će biti dostupan za podršku svima kojima je potrebno. Dostupni telefoni su 0112685050, 0113662124 i 063310723.

Podsetimo, u sredu je u OŠ „Vladislav Ribnikar“ jedan od učenika je osumnjičen da je usmrtio iz pištolja osmoro dece i jednu odraslu osobu.

Vlada Srbije je danas usvojila niz mera i zakonskih predloga na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako bi se sprečilo ponavljanje slične tragedije.

Sve informacije u vezi sa tragedijom u školi pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari