Građani se okupili ispred zgrade Predraga Kona, uzvikuju "uhapsite Kona" (VIDEO) 1Foto: printscreen

Isperd zgrade epidemiologa Predraga Kona okupila se nekolicina građana koji uzvikuju „uhapsite Kona“ i „Mengele, Mengele“.

Ispred zgrade nalazi se i nekoliko policajaca, koji čuvaju ulaz u zgradu.

Okupljeni su poručili Konu da ne može više da ih deli i razjedinjuje.

– Došli smo ovde zato što 19 meseci vodite ovu pandemiju na nečastan i korumpiran način. Svakog dana je sve više bolesnih i umrlih, a vi sprovodite nemedicinske mere. Do te mere se mešate u zakon da želite da izazovete građanski rat, rekla je jedna od učesnica protesta i poručila da svi podnesu ostavke.

Jedan od učesnika protesta je poručio da će od večeras, pa koliko god bude trebalo, dolaziti ispred njihovih kuća dok ne povuku „nacističke“ mere.

– Po cenu života nećemo da prihvatimo kovid logor koji nam pripremaju, poručili su.

Prema rečima korisnika društvene mreže Tviter, koji tvrdi da je ispratio uživo uključenje pojedinih stranica koje su se našle na licu mesta, iako je protest počeo ispred zgrade Skupštine, među okupljenima su se čuli predlozi da se prisutni građani upute u pravcu prebivališta epidemiologa Predraga Kona u Beogradu. Kako dalje tvrdi autor tvita, policiju su obavestili o svojim namerama.

„Ovo je nedopustivo. Dr Kon u najmanju ruku treba da podnese ostavku zbog svog (ne)delovanja, ali ovo je hajka koja može da ugrozi njegovu bezbednost. Ovakve stvari ne smeju da se dešavaju u Srbiji“, istakao je Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana, putem svog naloga na društvenoj mreži Tviter.

Na okupljanje građana reagovao je Dragan Šutanovac, koji je na svom Tviter profilu napisao „Koliko su višestruko strašna ova okupljanja i uznemiravanja lekara, njihovih porodica i komšiluka! Šta je sledeće, sukobi na ulici?“.

Kako je istakao Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, iako je mišljenja „da Predrag Kon treba krivično da odgovara“, kao i „cela ekipa, koja se naziva ‘Krizni štab'“, te dodao „sve sa Kisićkom“, smatra da odlazak građana pred njegovu stambenu zgradu od epidemiologa Kona „pravi žrtvu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari