Sve što mogu u ovom trenutku da kažem jeste sve ono što zovemo javnom rečju i građanskom hrabrošću, nikada ne sme da bude zanemareno niti smemo da zanemarimo njihovu važnost.

Bez obzira na meru represije, dužni smo da govorimo glasno o svim devijantnim pojavama u društvu, a kojih smo svesni – kazao je reditelj Kokan Mladenović za Danas, povodom vesti o odbacivanju krivične prijave koju je protiv njega podneo predsednik Nezavisnog sindikata kulture i umetnosti Srbije Zoran Đuričić.

U šali je dodao da je to sve što ima da kaže, kako ne bi ponovo dao nekome materijala za novu krivičnu prijavu i krug se ponovo zavrteo.

Tužba je juče odbačena kao neosnovana nakon što je Mladenović prethodnog dana u policiji proveo sat vremena na saslušanju. Krivična prijava je bila podneta zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Početkom juna Mladenović je dao intervju koji je objavljen pod naslovom: „Ovoliko zlo mora biti ugušeno u krvi, devedesete su došle na naplatu“, a koji je na jednoj pres konferenciji prokomentarisao i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Mladenović je nakon saslušanja okarakterisao čitavu situaciju kao farsu „u kojoj neki predsednik nekog fantomskog sindikata igra svoju epizodu koja mu je namenjena“, kazao je Mladenović novinarima koji su ga čekali ispred beogradskog SUP-a.

– Pretpostavljam da i vi znate kao što znam ja, ili makar pretpostavljamo da znamo ko je iza ovoga, ko je taj netalentovani reditelj ove predstave, kazao je Mladenović i svoju situaciju opisao kao „na pola puta od Kafke do Montija Pajtona“, rekao je tom prilikom Mladenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari