Građevinski fakultet obeležio 175 godina postojanja 1Foto: Građevinski fakultet

Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu obeležio je 175 godina postojanja i uspešnog rada svečanom akademijom u Kombank dvorani, u prisustvu brojnih predstavnika državnih i privrednih ustanova, Univerziteta u Beogradu i drugih visokoškolskih ustanova iz celog regiona, partnera, mnogih građevinskih inženjera, bivših i sadašnjih studenata i profesora i saradnika.

Čestitke Građevinskom fakultetu i najbolje želje za budući naučni i nastavni rad uputili su Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i predsednik SANU akademik prof. dr Vladimir Kostić.

Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić, osvrnuvši se na slavnu istoriju fakulteta, pohvalio je nastavak revolucije i evolucije Građevinskog fakulteta, kroz nove studijske programe i rad brojnih instituta koji pri fakultetu sarađuju sa naukom i privredom, ali i kroz svoje lično iskustvo kreiranja i realizacije programa sa Građevinskim fakultetom.

„Uspevamo da u datim okolnostima radimo najbolje moguće, zajedno profesori i studenti. Želimo da sačuvamo široko akademsko obrazovanje, da naši studenti ponesu i temeljno praktično znanje i veštine, visoke kompetencije i stručnu osposobljenost, ali i osećaj ponosa i zadovoljstva što su završili upravo Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu“ poručio je dekan prof. dr Vladan Kuzmanović.

Svečana akademija završena je uručivanjem priznanja studentima generacije i nagrada za naučni rad i životno delo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari