Opština Gornji Milanovac isplatiće preduzeću „Svin“ 7,3 miliona dinara za dodatne radove na uređenju terena oko Gimnazije, a da prethodno nije bio raspisan tender za te poslove. To je zaključak Opštinskog veća koje je juče prihvatilo sudsko poravnanje s preduzećem „Svin“ iz Gornjeg Milanovca, zbog čega će iz budžeta morati da se plate i sudski troškovi u iznosu od oko 280.000 dinara, u roku od 15 dana.


U obrazloženju se konstatuje da tender za dodatne radove nije raspisan „zbog nedostatka vremena“ jer je posao morao da bude završen do proslave opštinskog praznika, 23. aprila 2010. godine.

Predsednik opštine Milisav Mirković više je puta u toku sednice veća rekao da „niko neće biti amnestiran od odgovornosti za propuste i uvođenje u posao izvođača radova bez tendera“, ali nikoga nije imenovao.

Na pitanje novinara ko su ljudi koji su radili protivzakonito, odgovorio je: „Zna se to, jer je u opštinskom Službenom glasniku objavljeno ko su koordinatori poslova za radova oko Gimnazije.“

U „Službenom glasniku opštine Gornji Milanovac“ od 10. juna 2009. godine objavljeno je rešenje predsednika opštine da su za te poslove nadležni Dragan Vučićević, načelnik Opštinske uprave, i Milosav Petrović, direktor Javnog komunalnog preduzeća.

U rešenju piše i da im za te poslove pripada „posebna nadoknada“ o čemu će se „sačiniti poseban ugovor“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari