Posle više od petnaest godina od kako su počeli radovi na izgradnji nove deponije na dolovačkom putu, ukoliko sve bude po planu, Pančevo bi naredne godine trebalo da dobije savremenu sanitarnu deponiju za odlaganje komunalnog otpada. Danas niko u Pančevu ne može da saopšti precizno koliko je novca u ovaj objekat uloženo, ali Milan Bokšan, direktor JKP Higijena iz Pančeva, kao predstavnik investitora, zna pouzdano da su za vreme njegovog mandata, u poslednje dve i po godine, uložena 134 miliona dinara.

Posle više od petnaest godina od kako su počeli radovi na izgradnji nove deponije na dolovačkom putu, ukoliko sve bude po planu, Pančevo bi naredne godine trebalo da dobije savremenu sanitarnu deponiju za odlaganje komunalnog otpada. Danas niko u Pančevu ne može da saopšti precizno koliko je novca u ovaj objekat uloženo, ali Milan Bokšan, direktor JKP Higijena iz Pančeva, kao predstavnik investitora, zna pouzdano da su za vreme njegovog mandata, u poslednje dve i po godine, uložena 134 miliona dinara. Da bi se posao priveo kraju, potrebno je još pedesetak miliona. Procenjuje se da su troškovi prve faze oko četiri miliona evra.
– Radovi su privedeni kraju, i treba samo izgraditi postrojenje za prečišćavanje voda. Dok je gradnja trajala, propisi su se promenili, što sada zahteva još para i dopremanje uređaja iz Švedske ili Japana. To će nas koštati još pedesetak miliona – kaže Bokšan.
Nova deponija, bez proširenja, poslužiće najviše četiri godine, tako da se postavlja pitanje da li je isplativija regionalna deponija. Bokšan podseća da je iz republičkog budžeta dobijeno dva miliona dinara za promenu projekta i pretvaranje opštinske u regionalnu deponiju, međutim, pošto nijedna opština nije izrazila spremnost da pristupi projektu, a više se ne može čekati, izvesno je da će, bar na neko vreme, najsavremenija deponija u državi biti samo opštinska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari