Gradonačelnik Aleksinca: Velika havarija na vodovodu, grad ipak ima vodu 1Foto: JKP Vodovod i kanalizacija Kragujevac

Nešto pre 9 časova pukla je cev koja vodu dovodi od vodozahvata na brani „Bovan“ do aleksinačke fabrike vode „Bresje“, ali stanovnici Aleksinca i dalje imaju uredno vodosnabdevanje, rekao je za agenciju Beta predsednik te opštine Dalibor Radičević.

„Aleksinac se ne snabdeva vodom direktno iz fabrike vode, već iz bazena u koje se voda prebacuje iz fabrike vode. U bazenima ima dovoljno vode za 15 do 20 sati vodosnabdevanja u uslovima normalne potrošnje“, rekao je Radičević.

On je apelovao na sve Aleksinčane da ne troše prekomerno vodu i ne prave zalihe, kako bi što duže imali vode.

„Trenutno se radi na tome da se pritisak u cevovodu od brane do ‘Bresja’ smanji, kako bi radnici vodovoda mogli da saniraju kvar. Za sada još ne znamo kolika je pukotina u pitanju, niti koliko će vremena biti potrebno za njeno zatvaranje“, izjavio je Radičević.

Prema njegovim rečima, ukoliko saniranje oštećenja bude zahtevalo više vremena, desiće se u jednom trenutku da će morati cisternama da snabdevaju stanovništvo.

Na snimcima i slikama koje su stanovnici Aleksinca podelili na društvenim mrežama vidi se da velika količina vode izlazi iz cevi pod pritiskom i da na mestu havarije postoji pravi gejzir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari