Gradonačelnik Čačka još nema svog zamenika 1Foto: Wikipedia

U prvoj polovini jula meseca Čačane je zatekla tužna vest – poginuo je zamenik gradonačelnika Čačka Radoš Pavlović, a Čačak od tada još nema novog zamenika gradonačelnika, prenosi portal KomentarPress.

Novinar iz Čačka i vlasnik čačanskog portala ozonpress.net Stojan Marković kaže za KomentarPress da očigledno da gradska administracija može da funkcioniše i bez zamenika gradonačelnika.

„Treba pokušati i sa ukidanjem funkcija tri pomoćnika gradonačelnika, pa bi time ušteda u budžetu bila još efikasnija a radni efekat isti. Valja razmisliti o takvoj varijanti i sa Gradskim većem. Kad je Belgija mogla nedavno bez Vlade da funkcioniše više od godinu dana, valjda i Čačak može bez svega navedenog. Čini mi se da bi i gradonačelniku tada bilo lakše jer ne bi dangubio sa najbližim saradnicima koji očigledno nisu kadri da prate njegov tempo rada i njegovu viziju razvoja Čačka“, naveo je Marković.

Bratislav Jugović, nekadašnji član gradskog veća u Čačaku, kaže da se zamenik gradonačelnika bira na predlog gradonačelnika, ali da nažalost gradonačelnik Čačka svoj predlog mora da usaglasi sa Dverima.

„Zvuči kontradiktorno, ali je zaista istinito. Gradonačelnik Milun Todorović ima tajnu saradnju s Dverima, ne zato što ih ceni i poštuje, već zato što ih se plaši. Njemu je najvažnije da oni ne protestuju u Čačku i da ne kopaju po njegovim eventualno sumnjivim poslovima. Ako plati njihove troškove u brutalnim napadima na Vučića, Todorović će naći način i to da uradi“, ističe Jugović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari