Predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac Dušan Đurović optužio je juče gradonačelnika Dražimira Marušića da je glavni krivac što na sednicu na kojoj je trebalo da se izvrši rebalans budžeta nije došlo dovoljno odbornika. U budžetu Skupštine opštine Gornji Milanovac nalazi se višak od 91.

Predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac Dušan Đurović optužio je juče gradonačelnika Dražimira Marušića da je glavni krivac što na sednicu na kojoj je trebalo da se izvrši rebalans budžeta nije došlo dovoljno odbornika. U budžetu Skupštine opštine Gornji Milanovac nalazi se višak od 91.000.000 dinara koji odbornici nikako da raspodele zbog političkih nesuglasica i međusobnih trvenja.
Na sednicu Skupštine opštine, pre dva dana, na kojoj je trebalo da se izvrši rebalans budžeta nije došlo dovoljno odbornika, ali je stiglo 15 amandmana, koje je opštinsko veće odbilo. Đurović (DSS) novinarima je juče rekao da je Marušić (Pokret za Gornji Milanovac) glavni krivac što odbornici DSS, Demokratske stranke, Nove Srbije i G17 Plus nisu došli, jer je zbog amandmana rebalans trebalo povući. Prema njegovim rečima, amandmani su nezakoniti i u praksi neostvarljivi jer se „ne smeju deliti pare koje su namenski dobijene od ministarstava“.
– Jednim amandmanom se traži da se obustavi izdvajanje za izgradnju odeljenja za neurologiju i neuropsihijatriju ovdašnje bolnice, što podržava Ministarstvo zdravlja, a daju crkvama 3.670.000 dinara iako to crkve nisu tražile – istakao je Marušić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari