Gradonačelnik Novog Pazara tuži Zukorlića 1Foto: Medija centar

U Novom Pazaru ne splašnjavaju tenzije zbog nelegalne dogradnje zgrade Fakulteta za islamske studije (FIS) u centru grada. Narodni poslanik i bivši muftija sandžački, Muamer Zukorlić, optužuje čelnike gradske uprave i gradonačelnika za reketiranje i korupciju.

Zbog toga je gradska uprava uputila zahtev Višem tužilaštvu u ovom gradu da sasluša Zukorlića i da im on kaže ko su gradski funkcioneri koji uzimaju reket za izdavanje građevinskih dozvola. Osim toga, novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac podneće i privatnu krivičnu prijavu protiv Zukorlića zbog uvrede časti.

– Mi, gradski funkcioneri, nudimo svu svoju imovinu da zamenimo za imovinu Muamera Zukorlića, ali ne onu koju je prijavio. Prijavio je da ovde ima samo stan, a ovo je mali grad i sve se zna, šta ko i koliko ima i kako je stekao – kategoričan je Biševac. Kako ističe, zbog bezakonja srozava se imidž grada i preti da se uruši sve dobro što je poslednjih godina rađeno.

Novopazarski gradonačelnik izdvaja još jedan problem u vezi sa nelegalnom gradnjom na gradskom trgu. Pod kupolama nadograđenog objekta našlo se i 11 lokala, čiji vlasnici imaju potpisane ugovore s lokalnom samoupravom o zakupu prostora. Ugovori ističu ove godine i investitori FIS-a sada zahtevaju da se zakup gradskog zemljišta ubuduće plaća njima.

– Ova brutalna otimačina gradske imovine i divlja gradnja na gradskom zemljištu unose nervozu i strah među stanovnike Novog Pazara. Preduzeli smo sve da se u gradnji i svim drugim oblastima poštuju zakoni, da se u startu spreči pokušaj divlje gradnje iza koje stoji poslanik Zukorlić. Nažalost, mi smo nemoćni, jer nemamo podršku nadležnih institucija – naglašava Biševac i ponavlja da Islamska zajednica (IZ) nikada nije tražila dozvolu ni za jedan objekat za proširenje ili gradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari