Gradonačelnik Novog Sada: Nastavljamo prevenciju nasilja u školama 1Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, izjavio je danas da su gradske vlasti preventivno delovale u borbi protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama i da je on naložio nadležnim gradskim službama da ga obaveste koliko bi koštalo da Grad plati obezbeđenje u svim tamošnjim školama.

„Koliko znam nismo u obavezi, Saveti roditelja su unajmljivali obezbeđenje. Naložio sam službi da vide koliko bi to koštalo u svim školama u Novom Sadu. Razmišljamo i o tome“, rekao je Đurić novinarima pred sednicu Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama.

Ta sednica je hitno zakazana za danas zbog oružanog napada u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ koji se dogodio u sredu, 3. maja.

Đurić je izjavio saučešće porodicama poginulih u toj beogradskoj školi, kao i porodicama poginulih u sinoćnom masovnom ubistvu u okolini Mladenovca.

On je dodao da gradske vlasti u Novom Sadu podržavaju mere koje je predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Mi, kao Grad, preventivno smo delovali i ranijih godina. U svih 39 škola osnovnih škola sprovedena je obuka pedagoško-psiholoških službi, takođe i sekretara, direktora i predstavnika đačkog parlamenta o tome kako da postupaju u situacijama kada se suoče s nasiljem“, rekao je Đurić.

Po njegovim rečima, ovog meseca počinje obuka i u 16 srednjih škola na teritoriji grada, a od početka nove školske godine i roditelji će moći da prođu tu obuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari