Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanovićobećao je juče pobunjenim radnicima fabrike kože Partizan da će posredovati u rešavanju njihovih problema i zahteva. Stevanović je pri tom od štrajkačkog odbora i rukovodstva sindikata zaposlenih u Partizanu zatražio da mu omoguće da do narednog ponedeljka uspostavi potrebne kontakte, nakon čega će ih obavestiti o ishodu razgovora sa poslovodstvom i vlasnikom firme i nadležnim organima.

 Radnici kragujevačke fabrike kože Partizan, podsetimo, protestovali su krajem prošle nedelje ispred Skupštine grada, tražeći da im gradsko rukovodstvo pomogne u rešavanju zahteva socijalno-materijalne prirode. Zaposleni u Partizanu većnedeljama štrajkuju u upravnoj zgradi firme, zahtevajući da im se isplate zaostale zarade za osam minulih godina, te da im se uplate doprinosi za penzijsko-invalidsko osiguranje od 2004. do sada.

Fabrika kože Partizan još je jedna od kragujevačkih firmi u kojoj je privatizacija propala, a koju je, nedavno, na berzi kupio Kragujevčanin Aleksandar Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari