Gradonačelnik Subotice pozitivan na korona virus 1Foto: Medija-centar, Grad Subotica

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić saopštio je jutros da je pozitivan na korona virus, što je potvrdio test koji je uradio juče.

“Nalazim se na kućnom lečenju, nemam povišenu temperaturu, ali mogu svim sugrađanima da potvrdim da i ovaj, po oceni mnogih stručnjaka, blaži soj virusa korona, nosi sa sobom velike izazove i poteškoće za naše zdravlje”, saopštio je Bakić.

On je naveo da je jedan od velikog broja ljudi koji se na dnevnom nivou zaraze u Subotici i Srbiji, te da se nada da ovako masovno širenje ove varijante virusa označava početak kraja pandemije.

“Jedino u šta možemo biti sigurni je da je pritisak na naš Dom zdravlja i Opštu bolnicu ogroman i da je klinička slika onih ljudi, poput mene, koji su iskoristili mogućnost da se tri puta vakcinišu, znatno blaža”, naveo je gradonačelnik Subotice.

Zbog toga je apelovao na građane koji su zdravi da pristupe vakcinaciji, što će im, kako je dodao, značajno pomoći da posledice eventualne zaraze budu što blaže po njih, njihove bližnje i zdravstveni sistem.

“Poštujmo mere zaštite, pristupimo vakcinaciji i čuvajmo jedni druge i naše zdravstvene radnike”, poručio je Bakić.

Gradonačelnik se izvinio svim ustanovama i pojedincina sa kojima je trebalo da se sastane, kao i organizatorima manifestacija na koje je bio pozvan da prisustvuje, jer to neće moći da učini, a takođe je i subotičkim učenicima, studentima i prosvetnim radnicima čestitao školsku slavu i državni praznik – Svetog Savu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari