Gradonačelnik Zrenjanina o napadu pomoćnice na dečaka sa smetnjama u razvoju: Čekam potpune informacije da bih znao kako dalje da postupam 1Foto: B.P./ATAImages

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura izrazio je žaljenje zbog incidenta u kome je učestvovala i pomoćnica gradonačelnika Vera Milošev, koja je, kako je Danas već pisao, detetu sa smetnjama u razvoju branila da ide u bioskop. Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti.

„Deca su nam uvek na prvom mestu i imam potpuno razumevanje za pažnju javnosti u vezi sa ovim događajem. Pošto je sve poprimilo i političke konotacije, a u okviru kojih se pominje i Grad Zrenjanin, ističem da sam protiv nasilja bilo koje vrste, pa i verbalnog, a naročito protiv onog koje je usmereno ka maloletnim licima sa smetnjama u razvoju, što se u ovom slucaju navodi kao sumnja da se dogodilo“, istakao je gradonačelnik Zrenjanina u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk.

On naglašava da su za sada dostupne medijske i lične interpretacije.

„Sačekao bih da dobijem potpune informacije od nadležnih organa i konačnu kvalifikaciju događaja, da bih znao kako dalje da postupam“, zaključio je Simo Salapura.

Podsetimo, pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina Vera Milošev i njen prijatelj, verbalno su napali i pretili trojici dečaka u bioskopu u nedelju uveče u Zrenjaninu, od kojih je najmlađi sa problemima u razvoju.

Kako je u izjavi za Danas rekao otac ovog dečaka, Sava Mihajlović, njegov sin ima 12 godina i živi uz probleme u razvoju, odnosno ima teškoće prilikom izražavanja. To veče je otišao u bioskop sa dva brata (16 i 17 godina), od kojih je jedan došao iz Beograda.

Prilikom izlaska iz bioskopa, kako je naveo, prišao im je čovek, ispostaviće se prijatelj ili momak pomoćnice gradonačelnika, koji je za njegovog sina rekao da „takvoj deci nije mesto u bioskopu i da ne želi više da ga vidi tu“.

I uneo se u lice jednom od njih. Oni su ga pitali u čemu je problem, ali kao odgovor dobili su samo nastavak nasrtaja u unošenja u lice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari